torsdag 9 november 2017

Hett i hyllan #30

Torsdag och dags för lite heta hyllor hos Monika som skriver så här:
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
Ja här finns en hel del skatter.
Eller vad sägs om denna Fantasy bok, serien heter Magisterium och jag har bok 1 och 2.
Handlingen :
Magiskt spännande serie av dreamteamet Holly Black och Cassandra Clare

Harry Potter har sitt Hogwarts, Callum Hunt sitt Magisterium - en ny, magisk värld att älska för alla tweens, skapad av urban fantasy-drottningarna Cassandra Clare och Holly Black.

Callum Hunts pappa har alltid varnat honom för magi. Han har satt upp tre enkla regler: 1. Lita aldrig på en trollkarl 2. Lyckas aldrig med en uppgift som en trollkarl ger dig 3. Låt aldrig en trollkarl ta dig med till Magisteriet. Och nu är Call på väg att bryta alla tre.

När Call blir kallad till inträdesprovet till Magisteriet, skolan för magiker, gör han sitt yttersta för att misslyckas. Han bränner upp papper, gör sönder utrustning och är otrevlig - allt för att bli utkastad så fort som möjligt. Men vad gör det när han blir utvald ändå? Och är verkligen Magisteriet så illa som hans pappa alltid har fått honom att tro? Call kommer snart att upptäcka att allt inte är vad det ser ut att vara och att den största prövningen ännu ligger framför honom ...

Järnprovet är den första av fem delar i nya succéserien "Magisterium". Kittlande urban fantasy med mörka undertoner för alla som älskade "Harry Potter", "Spiderwick" och "Mortal Instruments".
Låter helt okey.

4 kommentarer :

 1. Känner igen den här serien, men det är inget jag har funderat på att läsa :)

  SvaraRadera
 2. Den serien känner jag inte till, men det beror kanske på att den inte verkar vara nånting för mig.

  SvaraRadera
 3. känner inte heller till serien. urban fantasy har jag faktiskt läst något

  SvaraRadera
 4. Hmm, eftersom jag har lite svårt med Holly Black tror jag inte jag kan ta mig igenom den här serien. Fast jag önskar dig lycka till.

  SvaraRadera