fredag 24 november 2017

Mariette Lindstein - Sektens barn

Femton år har gått sedan Sofia flydde från sekten på Dimön. Sektledaren Franz Oswald har inte synts till sedan dess, men när en skoningslös storm sveper över Sverige kliver han ut ur skuggorna. Han är redo att ta sin sekt ut i världen och blir med sitt nya miljömedvetande mer populär än någonsin.

Bakom fasaden utövar han en grym och manipulativ tyranni som inte minst drabbar sektens barn. Två av dem är sönerna Thor och Vic som uppfostras enligt sektens teser till att bli trofasta soldater i faderns tjänst. Men ju äldre Thor blir, desto mer växer tvivlen. Vem är egentligen Franz Oswald? Och hur långt är han beredd att gå för att behålla sin makt?

Sofia driver numera ett härbärge för unga människor som flytt från sekter, men det totalförstörs av stormen. Hon har lovat sig själv att aldrig mer ha någon kontakt med Franz Oswald. Det visar sig vara svårare än hon trott. Återigen korsas deras vägar i en vansinnig katt-och-råtta-lek där bara en av dem kan segra. Hämtat från Forum bokförlag

📙KORTRECENSION📗
Då har man läst alla tre i serien och man kan bara gratulera Mariette till en superbra och urspännande serie. Samtidigt förstår man att det finns viss sanning i berättelsen vilket är extremt otäckt. Jag skulle rekommendera alla att läsa dessa böcker för att få upp ögonen på vissa typer av sekter.

BETYG 5
Format Inbunden
Språk Svenska
Serie ViaTerra (del 3)
Antal sidor 430
Utgivningsdatum 2017-06-06
Utmärkelser Crimetime Specsavers Award
Förlag Bokförlaget Forum
Medarbetare Sundberg, Maria (form)
Dimensioner 30 x 220 x 145 mm
Vikt 563 g
SAB Hc
ISBN 9789137150499
Tack till Forum bokförlag för surprise rec.ex

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar