tisdag 5 februari 2019

Liza Marklund - Pärlfarmen

Det är tidigt 1990-tal. Unga Kiona lever med sina syskon och föräldrar på Manihiki i södra Stilla havet, en av världens mest isolerade atoller. Hon arbetar på familjens pärlfarm: fridyker, kontrollerar ostron och skördar svarta pärlor.

En morgon fastnar en stor segelbåt på revet. På däck ligger en svårt skadad man. Han är svensk och heter Erik.

Så börjar en hisnande historia som sträcker sig över ett halvt årtionde och fyra världsdelar. Den ställer frågor om människors sökande efter mening och sammanhang, priset för världsekonomin, och vad vi egentligen är beredda att göra för dem vi älskar. 

Pärlfarmen är en storslagen berättelse om kärlek och pengar, våld och ensamhet, bildning och tro. Hämtat från Piratförlaget

📕KORTRECENSION📗

I början av boken undrade jag verkligen vad det var för typ av bok, det handlade mycket om Kiona som dök omkring på ön och hennes familj och vänner på ön. Men sedan kommer Erik in i bilden och då ändras allt och det blir ganska dramatiskt. Jag tycker det är en underhållande berättelse och först tänkte jag ge den en trea men eftersom det gått en tid sedan jag läst boken och jag fortfarande funderar lite på den, så får det nog bli en fyra.
Den var underhållande och väldigt annorlunda.

BETYG 4
Format Inbunden
Språk Svenska
Antal sidor 534
Utgivningsdatum 2018-09-18
Upplaga 1
Förlag Piratförlaget
Medarbetare Beckston, Carl-André (form)
Dimensioner 217 x 142 x 40 mm
Vikt 870 g
SAB Hc
ISBN 9789164205858
Tack till Piratförlaget för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar