onsdag 11 december 2019

Julkalenderbloggstafetten - Jag minns när jag läste

Då var det min tur i julkalenderbloggstafetten igår var det Mrs Calloway glöm ej kolla det. Hela listan har ni här: Julkalenderbloggstafetten. Varje söndag kan ni också titta in på Sofies bokblogg för en sammanställning.
Nu ska jag skriva om en serie som verkligen  fick tiden att stanna nämligen;
Millennium av Stieg Larsson
Min son fick första boken i present (jag tyckte kanske den var mindre lämpad om man tänker på titeln 😟) jag kollade lite på den. Det var många sidor hela 566 sidor, så kom jag på att jag hade Storytel och där fanns den med Reine Brynolfssons som uppläsare.
Jag hade hörlurar i öronen konstant, när jag lagade mat, strök tvätt, handlade och städade. När del 1 var slut fortsatte jag direkt med del 2, alltså det var så spännande, något udda karaktärer men så skönt med en kvinna med lite ruter. Sedan har jag alltid var lite förtjust i böcker som handlar om hämnd. Läs dem helst i rätt ordning, men läs dem.
Vad jag förstår skickade han in manuset till Piratförlaget som refuserade böckerna, men tack vare Robert Aschberg (som läste manuset) blev de utgivna av Norstedts förlag. 
Han var journalist och gjorde även research om Palmemordet vilket man kan läsa om i denna bok. Stieg Larssons arkiv : nyckeln till Palmemordet 
Han dog bara 50 år gammal 9 november 2004 av en hjärtinfarkt.
Stieg fick Glasnyckeln 2006 och 2008. 
 Män som hatar kvinnor augusti 2005
 Flickan som lekte med elden juni 2006
Luftslottet som sprängdes maj 2007
Så kommer frågan....ska man läsa fortsättningen
Dessa är skrivna av David Lagercrantz, vilket han fått en del skit för. Men de har säkert sålts trots allt, annars skulle de inte komma ut fler böcker.
Jag har läst del 4 David Lagercrantz - Det som inte dödar oss - Millennium 4  Klicka på länken så ser ni vad jag skrivit om den.
Tack för mig och imorgon får ni titta in hos

11 kommentarer :

 1. oj, starkt minne, sett bara filmatiseringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var några timmar med konstant lyssning

   Radera
 2. har endast sett filmatiseringen av första delen. jag tycker att det är modigt av D Lagercrantz att ge sig på en sådant äventyr. men han måste ju få sin chans. jag röstar på att du fortsätter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det modigt och kanske läser jag fortsättningen.

   Radera
 3. Roligt att höra hur många minnen folk har av vissa böcker - egentligen borde vi ha "jag minns när jag läste..."-stafett året om! :-)

  SvaraRadera
 4. De tre första är verkligen grymt bra :)

  SvaraRadera
 5. Jag har faktiskt aldrig läst dessa böcker, troligen för att "alla" läste och hyllade dem. Då brukar jag bli försiktig :)

  SvaraRadera
 6. Visst är Stieg Larssons trilogi riktigt bra! Jag har också hållit mig borta från Lagercrantz' böcker. Det känns fel på nåt sätt. Jag kanske ändrar mig längre fram, men inte än!

  SvaraRadera
 7. Jag har aldrig läst dem men sett filmerna. :)

  SvaraRadera
 8. Härligt läsminne! Jag såg första filmen på bio när jag gick i nian men den föll mig aldrig i smaken.

  SvaraRadera