tisdag 24 maj 2022

Tisdagstrion. Vecka 21: Himmel & helvete (i titel, handling eller på omslag)

Nu ska vi söka efter ytterligheter, himmel och helvete allt enligt Ugglan & Boken som så roligt hittar på olika trios (men gud heter det så i plural 🤔) till oss.
Det handlar om en man som är singel och träffa på en kvinna som han blir förälskad i, bara det att hon har fyra barn. Den kombinationen är inte alltid lätt, om detta skriver Carina i sin bok.
Angèle Lieby hade drabbats av Bickerstaffs syndrom en sjukdom som gör att i stort sett alla tecken på liv försvinner, samtidigt som den sjuke fortfarande hör och känner lika mycket som tidigare. Det måste verkligen vara ett helvete då vet du lever men kan inte förmedla dig.
En ny serie som hon skrev med sin dåvarande pojkvän, del 2 skrev hon själv men sen blev det visst ej fler.
På tal om himmel och helvete så kommer jag ihåg en film jag såg typ på 1800-talet(mina barn säger så) med Warren Betty. Himlen kan vänta.
Jag kom ihåg denna som lite rolig.

11 kommentarer :

 1. Känner bara till den sista boken, men har inte läst någon alls i den serien. Himlen kan vänta minns jag att jag såg, flera gånger 🙂

  SvaraRadera
 2. bra trio, jag har också en film, tror jag sett din film.

  SvaraRadera
 3. den första boken verkar rolig. den andra boken förefaller vara helvetet på jorden. Marie Jungstedt känner jag till men har inte läst. Warren Beatty var ju en riktig pudding i sin krafts dagar. men vem var inte det?

  SvaraRadera
 4. Skriva en bok ihop med sin pojkvän, är det verkligen en bra idé? Jag tycker inte det brukar bli särskilt mycket bättre med två författare istället för en...

  SvaraRadera
 5. Man kan säga/skriva trios, men trior är nog att föredra.

  SvaraRadera
 6. Vill läsa mer om Bickerstaffs syndrom. Vilken hemsk sjukdom!

  SvaraRadera
 7. Den första hade ju en perfekt titel för temat

  SvaraRadera
 8. En trio med variation och jag har inte läst någon av dem. Den där hemska sjukdomen kände jag inte heller till. Den är visst mycket ovanlig som tur är.

  SvaraRadera
 9. Tre olästa böcker för mig, och tror inte jag sett filmen, trots att jag ofta föredrar just gamla filmer och tv-serier, finns så många bra sådana som håller fortfarande... inte bara då det begav sig på "1800-talet". ;)

  SvaraRadera
 10. Har inte läst någon av dina. Tack för tipsen!

  SvaraRadera