tisdag 16 april 2024

Nyfiken på

Stjärnadvokaten Manfred Berg skjuts ihjäl i centrala Stockholm och genast fylls nätet av rykten. Det sägs att Manfred var på väg att ta ut skilsmässa och omgivningens dom är tydlig: Julia, golddiggern som gift in sig i den förmögna familjen Berg, måste vara inblandad i hans död.

Julia famlar för att få ihop tillvaron och på begravningen träffar hon Jack, en barndomsvän till Manfred. Snart blir Jack den trygghet både Julia och hennes tvåårige son Adam behöver. Tillsammans flyr de från blickarna och anklagelserna i Stockholm och bosätter sig på Manfreds ensligt belägna släktgård.

Men allt förändras när Jacks gamla vänner Matti och Christine dyker upp. Mot Julias vilja stannar de kvar och tar sig allt större friheter. När Jack plötsligt lämnar gården inser Julia att hon inte kan lita på någon. Långsamt går det upp för henne att det hela tiden funnits en plan. En plan med ödesdigra konsekvenser.

Älskarinnan är en tät psykologisk spänningsroman om relationer och maktspel. Precis som i den hyllade Lögnaren vrider Monica Rehn på begreppen skuld och oskuld och håller läsaren i ett järngrepp fram till sista sidan.

Jag har läst Monikas tidigare böcker och tyckt jättebra om dem. Jag bad förlaget om ett rec.ex men tyvärr blev det ett nej. Jag hoppas den kommer som Bookie bok, då slår jag till.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar