fredag 5 oktober 2012

Buthler&Öhrlund - Återvändaren - Ljudbok

I Återvändaren får vi än en gång stifta bekantskap med psykopaten Christopher Silfverbielke som vi tidigare mött i de omåttligt populära spänningsromanerna En nästan vanlig man (2008) och Grannen (2010) av författarduon Buthler & Öhrlund.
Christopher Silfverbielke var Stureplans finansstjärna och oemotståndlig för kvinnor, men samtidigt uttråkad vid 30 års ålder och diagnostiserad som psykopat.
Kombinationen av lyxliv med sena nätter, champagne, kokain och ett sökande efter spänning, drev Silfverbielke till allt djärvare och farligare handlingar, som han involverade sina närmaste vänner i.
Priset blev högt. Vännerna försvann och jagad för mord av Sveriges skarpaste kriminalkommissarie, Jacob Colt, tvingades Silfverbielke att fly från Sverige.
Efter att ha levt under falsk identitet i Florida beslutar sig Christopher Silfverbielke för att återvända till Stockholm. Han älskar sin psykiater Mariana Granath, och är fast besluten att få henne att förstå sitt eget bästa och flytta med honom till Spanien. Samtidigt ska han ta hand om en av de få människor han någonsin haft känslor för - sin mamma.
Men inte långt efter återvändandet förstår Christopher att saker och ting aldrig kommer att bli som förr.
Och att det är kommissarie Colts fel.
Djupt inne i Silfverbielkes hjärna föds en djävulsk plan som ska genomföras till varje pris.
I uppläsning av Stefan Sauk.
Missa inte den spännande fortsättningen! Uppgörelsen utkommer våren 2013. Kopierat ur Bokus 
 Han är hemsk Silferbielke,och har inte någon empatikänsla överhuvudtaget. Mördar en person lika enkelt som att byta kalsonger. Varför gillar man då dessa böcker så fantastiskt mycket. Dels är det nog för att det är främmande ifrån hur jag själv skulle uppträda.Stefan Sauk gör boken tre gånger bättre, helt outstanding, dessutom är Silferbielkes kommentar småroliga.
Dock når inte denna bok upp till samma standard som de två övriga, känns lite ett upplägg inför sista boken(om Uppgörelsen nu kommer vara sista boken).
Men jag skulle ändå inte vilja vara utan den,,så läs den.
BETYG: 

1 kommentar :

  1. Vad kul att du vill vara med i min boktävl. o om du gillar Buthler o Öhrlunds böcker om Silverbailke då kommer du nog att gilla De dödas ljus.
    Såg att du även har en trän. o dietblogg (Simonas bok lockade mig dit) o att du inte heller äter kolhydrater. Jag är nämligen så stolt över mina -12 kg på 2 1/2 mån. o då äter jag bara LCHF-kost eftersom jag e en "krympling" då kan jag inte träna om man inte räknar att gå på bokmässan i 2 dagar o en förlagsfest...men så var jag ju också tvungen att kasta in handduken på lörd. morg. o ställa in de 2 sista dagarna. Känns riktigt surt då jag hade plan. in författar träffar o att va me på Eld författarna + tecknarnas stora hemliga avslöjande under lö...

    Kramis från Pockethexan själv som nu ska läsa Återvändaren som kom med posten igår, min fina vinst!
    ...men det kanske du redan har läst hos mig?

    SvaraRadera