lördag 13 oktober 2012

Kajsa Ingemarsson - Någonstans inom oss - Ljudbok - Bokcirkel 7-12

Rebecka är en framgångsrik yrkeskvinna och lever i ett till synes lyckligt äktenskap. Ändå har hennes liv hamnat i en återvändsgränd, ett kaos som driver henne till det yttersta. Finns det en återvändo när det värsta har hänt?

En sen höstkväll står en ensam kvinna vid ett räcke på Fjällgatan i Stockholm. Bakom sig har hon karriär, äktenskap, framgång och pengar, framför sig den glittrande staden och nedanför sina fötter ett stup högt nog att krossa den som faller.
Rebecka har redan fattat sitt beslut, men i samma stund som det är för sent ångrar hon sig. När polisen knackar på hemma hos maken Mikael krossas också hans värld, och livet blir aldrig mer detsamma för någon av dem.

Historien skulle kunna vara slut där, men det är först nu den börjar. Hur ska Rebecka kunna ställa allt till rätta igen? Vid sin sida har hon Arayan, den skyddsängel hon inte tror på och till en början inte vill kännas vid. Ängeln försöker hjälpa henne att försonas med sig själv, sitt liv och det som ledde till hennes beslut. Men Rebecka lyssnar inte. Det enda hon vill är att återförenas med Mikael, och hon dröjer kvar vid sin mans sida för att rädda deras relation.
Då hon sammanförs med några andra vilsna själar blir hon motvilligt varse hur avståndet mellan henne och Mikael går djupare än hon velat se. I sin längtan efter närhet tvingas hon konfrontera rädslor och föreställningar om vad som egentligen är kärlek.
För Mikael blir Rebeckas död början på ett sökande efter vem hon egentligen var. Ett sökande som för honom allt längre bort. Rebeckas mardröm har blivit verklighet, och hon kan ingenting göra.
Men kanske finns det ändå ett sätt att låta kärleken segra. För den som finner modet att släppa sin älskade fri. Kopierat ur Bokus

När det gäller bokcirkelböcker har vi en månad på oss att läsa ut boken, så jag valde istället att vänta och lyssna på den. Boken var inte alls vad jag hade väntat mig, den handlade helt enkelt om "ett liv efter döden". Samtidigt får man följa hur de sörjande till Rebecka har det, och alla frågor man ställer när en person valt att ta sig liv. VARFÖR???Jag tyckte om denna boken, kanske får jag själv står med ett stort VARFÖR?. Nej, denna boken gav inte heller svar på det, men man får finna ro ändå på något vis. Kajsa Ingemarsson läser upp boken själv och det gör hon med Bravur. BETYG:

 
Titel: Någonstans inom oss
ISBN: 9789113038292
Förlag: Norstedts
Utgivningsland: Sverige
Inläsare: Kajsa Ingemarsson

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar