lördag 6 oktober 2012

Mikael Niemi - Fallvatten - Ljudbok

 
Ett intensivt regnande har plågat nordligaste Norrland hela hösten. Det är här, i
Lule älv, mot den norska gränsen, som kraftverkens enorma vattenmagasin ligger på rad.
En dag händer det ofattbara  plötsligt reser sig en grå vägg, det är dammarna som till slut brister, enorma krafter släpps lösa och en flodvåg som inte borde finnas sveper undan allt i sin väg.
Bland de som drabbas finns den urbane samen som kör sport-Saaben för sitt liv samtidigt som tsunamin växer i backspegeln. Här är den självmordsbenägne helikopterpiloten som söker döden mot berget men kommer att flyga ikapp med fallvattnet, hans gravida dotter och den förlupna hustrun, här finns den utbrända lärarinnan ? och kraftverksarbetaren som äntligen får chansen att visa fruntimren vem som faktiskt är starkast.
Deras öden flätas samman i den desperata kampen mot katastrofen.
Längs sin väg mot havet kommer vattenväggen inte bara att förändra landskapet för alltid, människornas liv blir aldrig detsamma ? i den mån de överlever? 
Fallvatten är något så ovanligt som en svensk katastrofroman. Den utspelar sig under en enda, ödesdiger dag i Norrbottens skogsland, med ett tempo och en intensitet som tar andan ur läsaren.Kopierat ur Bokus
Jag älskar katastrof-filmer, typ Dantes Peak och liknade. Därför kändes denna bok som ett läs-måste för mig. Jag är dock lite kluven, storyn är superbra, spännande med ett driv som gör att du måste läsa vidare. MEN beter verkligen människor sig så i en krissituation, tycker en del är lite väl råa. Det som också  drar ner betyget lite är dessa beskrivning om ben som krossas, blodiga käkar och ögon. Lite för äckligt för min smak. BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar