måndag 29 oktober 2012

Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren - Cirkeln - Ljudbok

Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.
En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De har inget gemensamt. De vet inte hur de kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva. Kopierat ur Bokus

 
Detta är helt klart en bok som riktar sig till ungdomar, men jag tycker det funkar väldigt bra för mig som vuxen att "läsa" den. Denna bok har fått en enorm publicitet, vid bokmässan 2011 fanns det tablettaskar med Cirkelns logga på.
Nu vid årets bokmässa var bägge författararena och pratade om boken.Det har pratas oerhört om denna bok, som ska bli en triologi och dessutom bli film.
Så visst hade man höga förväntningar, men nog måste jag tillstå att många infriades.
Underhållningsvärdet är högt, man känner med ungdomarna och deras öde.
Den var riktigt spännande emellanåt men gav också en inblick i ungdomarnas vardag. Jag kommer definitivt läsa nummer två och även en nummer tre. 
BETYG:
Språk: Svenska
Serie: Cirkeltrilogin (del 1)
Läsålder: Tonår
Antal sidor: 532
Utg.datum: 2011-04-05
Upplaga: 1
Förlag: Rabén & Sjögren
Dimensioner: 215 x 155 x 35 mm
Vikt: 750 g
SAB: uHc
ISBN: 9789129676051

1 kommentar :

  1. Jag gillade Cirkeln, men Eld var till och med snäppet bättre. :)

    SvaraRadera