onsdag 30 september 2015

Jørn Lier Horst - Vinterstängt

Dimman har lagt sig över kustlandskapet en mörk höstkväll. Ove Bakkerud planerar en sista lugn helg på sommarstället innan han stänger till det inför vintern. Men i stället finner han sin stuga vandaliserad. När han chockad stapplar över till grannhuset, som tillhör en känd tv-profil, hittar han liket av en man som misshandlats till döds.

Polisen William Wistings dotter Line, kriminalreporter, har dragit sig tillbaka till familjens stuga för att skriva på sin bok. Under en promenad finner hon ett lik i en gammal träbåt. Ögonen är borta. Och från himlen faller döda fåglar i hundratal.

Utredningen pekar mot narkotikasmuggling och en stöldliga från Litauen. Det tycks också som om Lines tidigare pojkvän har något med fallet att göra.

Man upptäcker fler lik, och en av de mördade försvinner spårlöst under transporten från obduktionssalen till begravningsbyrån. Snart står det klart att enorma summor pengar är inblandade, och det tycks inte finnas några gränser för vilka grymheter de skyldiga är beredda att begå för att undgå upptäckt. Hämtat från Lind & Co

Detta är en ganska vanlig polisdeckare som inte sticker ut på något vis men jag gillade denna bok. Jag kanske gillade den just för att den var "vanlig" Jørn är ingen alkis eller knarkare utan en vanlig polis.
Han har en trevlig dotter och en förstående sambo. Själva handlingen skulle mycket väl kunna hänt i verkligheten och kändes genomtänkt. Det sämsta med serien är ordningen på böckerna, denna kommer egentligen före både Jakthundar och Grottmannen. De första böckerna i serien är inte ens översatta. Jag tycker ändå man ska läsa serien om man gillar polisdeckare för den är riktigt underhållande. BETYG 4
Inbunden
Språk: Svenska
Serie: William Wisting (del 3)
Antal sidor: 380
Utg.datum: 2015-08-24
Upplaga: 1
Förlag: Lind & Co
Översättare: Cajsa Mitchell
Originaltitel: Vinerstengt
Dimensioner: 215 x 148 x 30 mm
Vikt: 564 g
SAB: Hce
ISBN: 9789174614039
Tack Lind&Co för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

6 kommentarer :

 1. Jag har bara läst den första av hans böcker och tyckte den var OK, men inte mer. Så jag har tänkt att läsa en till så får vi se om jag fastnar...eller inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag gillade denna och ska läsa de övriga översatta.

   Radera
 2. Jag ser framemot att få börja med den här, men är så många jag vill läsa samtidigt så det blir inte mycket läst alls :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har kommit hemskt mycket böcker nu, så man blir nästan snurrig.

   Radera