onsdag 16 september 2015

Ernst Kirchsteiger och Carina Nunstedt - Lyckan i det lilla

I Lyckan i det lilla berättar den folkkära tv-personligheten Ernst Kirchsteiger om hur vi kan finna mer lycka i vardagen. Få kan som Ernst upptäcka det som är vackert, låta känslorna styra och få oss att må bra. I den här personliga tankeboken utvecklar han sin livsfilosofi. Med berättelser ur sitt eget liv delar han med sig av både ljus och mörker och ger sin syn på hur man skapar plats för mer kärlek, närvaro, lugn och lycka.

En bok att inspireras av och hämta kraft ur. En bok som hjälper dig att hitta hem och bli mer nöjd med den du är. Om vikten av att försonas med döden, att vänta in sin själ och att uppleva livet med alla fem sinnen. Boken ger konkreta tips, till exempel vad det innebär att leva efter ”korvkiosk-principen”. Och att ha regelbundna utvecklingssamtal med sig själv och sin partner.

Tänk efter! Att träna huvudet är viktigare än att träna kroppen, menar Ernst Kirchsteiger som sjunger långsamhetens lov på vägen mot ett mer harmoniskt och glädjefyllt liv. Sluta jaga. Var snäll mot dig själv. Världen går inte under om du inte gör allt idag.

Lyckan i det lilla är en modern tankebok som får oss att reflektera över de val vi gör och hur vi lever våra liv. Boken innehåller också både nya och gamla Ernst-citat: ”En vanlig sketen tisdag kan bli bra! Och alla kan bli en parabol för lycka!” 
Hämtat från Forum bokförlag

Jag gillar Ernst citat väldig mycket tycker de är tänkvärda, en del återfinns i boken. Han skriver om mycket annat i boken, en del tar jag till mig men en del håller jag inte riktigt med om. Det är inte lätt för alla att hitta lyckan i det lilla när man kanske mer oroar sig för att pengarna ska räcka till mat för familjen, eller sjukdom och annat ställer till det. Men det är väl som andra böcker i den här genren man plockar russinen ur kakan. Och visst finns det många russin och mycket att tänka till över. Det jag fastnade för var att han tyckte vi skulle stanna upp och det tror jag är oerhört viktigt, vi rusar på i 110. 
Man måste stanna upp för att vänta på sin själ. Ett arabiskt uttryck som Ernst citerar i boken, mycket tänkvärt. När det var en smakebit på en søndag skrev jag om boken här.
Det var minst sagt blandade åsikter om Ernst men själv tycker jag han är positiv och väldigt kreativ, kunde han bara ta på sig strumpor också vore det toppen. (Har han hört talas om fotfobi)  BETYG 4-
Författare: Ernst Kirchsteiger och Carina Nunstedt
Recensionsdatum: 2015-09-16
ISBN: 9789137143958
Genre: Psykologi
Utgivningsår: 2015
Mediakontakt: Annelie Eldh
Bredd: 140 mm
Höjd: 187 mm
Djup: 20 mm
Antal sidor: 231
Vikt: 0.38
Omslagsformgivare: Kerstin Hanson
Tack Bokförlaget Forum för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar