söndag 20 september 2015

David Lagercrantz - Det som inte dödar oss - Millennium 4

Tidskriften Millennium har fått nya ägare. Elaka tungor hävdar att tiden har sprungit ifrån Mikael Blomkvist och han funderar på om han borde göra något annat.

Lisbeth Salander är rastlös. Hon medverkar i en hackerattack till synes utan någon särskild anledning. Hon tar risker hon vanligtvis är noga med att undvika. Det är inte likt henne.

En sen natt ringer professor Frans Balder, en ledande auktoritet inom AI-forskning, till Blomkvist. Balder säger sig sitta på världsavgörande information om amerikanska underrättelsetjänsten. Han har dessutom haft kontakt med en ung kvinnlig superhacker, som bär vissa likheter med en person Blomkvist känner väl.

Mikael Blomkvist börjar hoppas på det scoop som både han och Millennium behöver. Lisbeth Salander har som vanligt sin alldeles egen agenda. I Det som inte dödar oss fortsätter berättelsen. Det har blivit dags för deras vägar att korsas. Ännu en gång. Hämtat från Bokus

Det var mycket skriverier om boken innan och även författaren fick en del skit för han skrivit en fortsättning på Millennium. Jag skulle själv känna mig hedrad om jag skrivit något så bra att någon
efter min död ville skriva en fortsättning. En del kunde inte tänka sig att läsa fortsättningen alls men själv visste jag nog tidigt att jag inte skulle kunna låta bli. Jag älskade Millennium serien och var knappt kontaktbar när jag lyssnade på de tre ljudböckerna då upplästa av Reine Brynolfsson.
Jag tycker boken är skriven i samma anda som de andra böckerna och Lisbeths karaktär är bra fångat. Boken börjar stark och är väldigt spännande men kanske hade jag sett att det handlat lite mer om Lisbeth och den autistiska pojken hon räddar. Istället är det ett parti om NSA, olika hackarprogram som jag nästan somnade till. Så är den lååång, som ljudbok hela 17 timmar, okey Luftslottet som sprängdes var 24 timmar men den var mycket mer spännande. Jag tror författaren hade vunnit på att korta ner den så att tempot hade höjts lite för nu blev den seg emellanåt. Uppläsaren Stefan Sauk gör ett fantastisk jobb som alltid men ändå är jag av åsikten att en serie ska ha samma uppläsare.
BETYG 4-
Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Serie: Millennium (del 4)
Antal sidor: 1
Inläsare: Stefan Sauk
Utg.datum: 2015-08-27
Upplaga: 1
Förlag: Norstedts
Dimensioner: 127 x 140 x 8 mm
Vikt: 56 g
SAB: Hc
ISBN: 9789113060804
Köp boken Bokus eller Adlibris eller Cdon

6 kommentarer :

 1. Det var det där sega NSA-snacket som drog ner betyget hos mig också. Okej, men inte briljant tycker jag att den var.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis alldeles för mycket snack om sådant. Helt okey men låång

   Radera
 2. Jag har bara läst den första delen i Millenium-serien, men jag har tänkt läsa de andra delarna också. Jag kommer nog läsa den fjärde delen också, men man får väl tänka på att det måste vara otroligt svårt att skria en uppföljare till en så populär serie som är skriven av någon annan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja absolut och jag tycker ändå han lyckats relativt bra,

   Radera
 3. Jag håller med om att snacket om IT blir lite för mycket. Men jag tycker absolut att Lagercrantz skrivit en rättvis fortsättning på Millenium-serien :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tycker han fångat Lisbeth väldigt bra, precis som hon var i de andra böckerna.

   Radera