tisdag 15 september 2015

Caroline Eriksson - De försvunna

De försvunna är en gastkramande och oförutsägbar psykologisk spänningsroman av Caroline Eriksson, där ingen är den man tror och ingenting är som det först verkar.

En solig sensommarkväll tar Greta, Alex och dottern Smilla båten från sommarstugan vid den mytomspunna sjön Maran och åker ut till ön. Greta stannar kvar i båten medan de andra går iland. De kommer inte tillbaka. Förvirrad går även Greta iland, hon ropar och letar, men kan inte hitta Alex och Smilla någonstans. Det mystiska försvinnandet, och det febrila sökande som tar vid, leder Greta steg för steg ner i en avgrund av förvirring och tilltagande mörker.

Det står snart klart att Alex och Gretas relation präglats av destruktiva mönster. Dessutom har en omvälvande händelse i barndomen satt djupa spår i henne. Historien gör sig påmind och frågan är vad som är sanning och vad som är lögn, verklighet och fantasi. Kan sägnerna om sjön Marans onda krafter stämma? Finns det ett samband mellan försvinnandet och det som skedde den kvällen för många år sedan, då Gretas pappa dog? Och vad har egentligen hänt med Alex och Smilla? 
Hämtat från Forum bokförlag


Detta är en bok du ibland måste lägga ifrån dig, för den blir bara för spännande, läskig och otäckt. 
När jag läser boken tänker jag nej, så får det inte vara. Ja, man blir minst sagt förbryllad, speciellt i början. Man känner med Greta men samtidigt är hon som hon ska? Kan det finnas något ett monster i sjön? Frågorna är minst sagt många så man läser snabbt vidare, hur ska det gå?
 Jag tycker Caroline har lyckats väldigt bra med att få till en mystisk känsla och man vet verkligen inte alls hur det ska sluta. Språket är bra och handlingen är tät och väldigt intensiv. 
Jag sträckläste boken, förutom då blodtrycket steg för mycket. Precis min typ av bok gåtfull, spännande och ett oförutsägbart slut.  BETYG 5
Författare: Caroline Eriksson
Recensionsdatum: 2015-09-15
ISBN: 9789137145785
Genre: Deckare, thrillers och spänning
Utgivningsår: 2015
Mediakontakt: Annelie Eldh
Bredd: 145 mm
Höjd: 220 mm
Djup: 19 mm
Antal sidor: 240
Vikt: 0.393
Formgivare: Lotta Kühlhorn
Tack Bokförlaget Forum för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

3 kommentarer :