lördag 11 augusti 2018

Anna Bågstam - Ögonvittnet

Ett brutalt mord har begåtts i pittoreska fiskeläget Lerviken vid Öresund. En kvinna har avrättats och fått sina ögonlock upptejpade. Mordet sker dagen efter att Harriet Vesterberg flyttat in i sin pappas hus, ett stenkast från brottsplatsen. Plötsligt är Lerviken långt från den idyll där hon tillbringade sin barndoms somrar. Harriet har precis lämnat Stockholm och en havererad kärleksrelation bakom sig för en nystart som utredare hos polisen i Landskrona. Men hon förstår snabbt att hon inte är så välkommen på stationen som hon hade önskat och att hennes idéer inte uppskattas. Hon bestämmer sig för att gå sin egen väg, men den leder in henne på ett spår som hon snart desperat ångrar att hon började följa. Kan mördaren vara någon hon känner?

Ögonvittnet är en tempofylld och spännande deckare som utspelar sig i Öresundstrakten, med en smart, rolig och ofullkomlig hjältinna som huvudperson.
»Nyskapande, skruvat och spännande.« Ur nominering till Årets deckardebut för Stockholm Psycho. Hämtat från Bokus

📕KORTRECENSION📗

Jag hade hört mycket gott om boken på olika bloggar, jag valde att lyssna på den.
Men när jag började lyssna fattade jag ingenting, det var hur snurrigt som helst. Då såg jag att jag började på del 9 istället för del 1, varför måste Storytel envisas med dessa "avsnittsböcker".  När jag väl fick in rätt del så blev det mer förståeligt men tycker just uppdelning förstår lite av boken. Detta var en riktigt bra deckare med en huvudperson jag fastnade förr och den är riktigt spännande. Angela Kovács som uppläsare är helt rätt val. Jag ser framemot del 2.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar