torsdag 30 augusti 2018

Helgfrågan v. 35

Då var det torsdag och tyvärr en regnig sådan, men vad gör det när man kan sitta inne med en bra bok. Har bara lite annat att göra först.

Hösten bokmässigt innehåller många nyheter och då glömmer man lätt bort de som står i bokhyllan.

Har du något tips på en bok som har några år på nacken men är riktigt läsvärd?

Mitt tips är Tjuvarnas stad av David Benioff

En underbar och halsbrytande berättelse om vänskap och kärlek och om två unga män som är fast beslutna att överleva mot alla odds.
Det är vintern 1942 och Leningrad är belägrat av tyskarna. 17-åriga Lev ertappas med att stjäla från en död soldat, men istället för en kula i nacken får han tillsammans med desertören Kolja ett oväntat uppdrag. Översten behöver ett dussin ägg till sin dotters bröllop och de får fem dagar på sig att skaffa fram dem. Om de lyckas får de behålla livet, misslyckas de verkställs dödsdomen.

Bonusfråga: Vad gör ni mot tröttheten? Tips 😴😴Idag när jag kom hem var jag så himla trött att jag bara var tvungen att vila en stund, men inte blev jag piggare för det. Eller ni kanske inte har några problem med trötthet, grattis i så fall.

12 kommentarer :

 1. Den boken blev jag ju nu riktigt nyfiken på! Kände inte alls till den tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är superbra, växer efter man läst den

   Radera
 2. Oj, mot tröttheten ... jag har faktiskt inte hamnat i något trötthetsdipp än. Men mitt tips är att sova mycket, vara i friska luften och äta hälsosamt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag äter nog för lite frukt, kanske ska skärpa mig där.

   Radera
 3. Den boken har jag läst och den var bra.

  SvaraRadera
 4. Känner till titeln men har inte läst, blir lite nyfiken.

  SvaraRadera
 5. Den har jag läst i Makeutmaningen :-)

  SvaraRadera
 6. Bra bok!En bok som verkligen har ngr år på nacken är Tillbaka från Tuichi av Yossi Ghinsberg.Läste den 2006 men minns att den var mkt bra.

  SvaraRadera