söndag 30 juni 2019

En smakebit på en søndag

Det är inte mycket som får mig att sätta mig vid datorn i denna värmen, jag har nämligen kontoret på andra våningen. Varmt som attan kan jag tala om men man ska inte klaga det väntar svalare väder.
Fredag den 5 juli börjar min semester, inte jätteroligt att det ska bli regn och rusk då, men ganska typiskt. Man får hoppas det blir bättre väder när barnbarnet kommer ner.
Jag lyssnar på Villa Havsbris av Caroline Säfstrand som handlar om Sophie som återvänder hem till ett nergånget kurhotell med tinar och torn.
Här följer smakebiten;

GPS:en visar vägen runt Malmö via Ringleden och vidare längs med E6:an mot Göteborg. Två timmar efter att hon lämnat Kastrup stannar hon bilen utanför Villa Havsbris. Huset ser spöklikt ut i kvällsljus. I skolan brukade klasskamraterna fråga Sophie om hon var prinsessa eller häxa eftersom hon bodde i ett hus som såg ut som ett kråkslott med två torn. Hon sitter kvar och tittar på den vita grinden med låg stenmur på båda sidor. Den borde ha målats om för många år sedan. Hon lutar huvudet tillbaka mot sätet, blundar och visualiserar sin gata i Berlin.
Ha en bra söndag allihopa
Mer smakebitar här.

15 kommentarer :

 1. Den boken är jag lite nyfiken på. Har sett den lite överallt den senaste tiden.

  Man ska inte tro för mycket på långtidsprognoser. De hinner ändra sig minst tio gånger innan man är där :)

  SvaraRadera
 2. Tack ändå för att du trots värmen ger oss en smakbit. ;) Är lite nyfiken på den här boken, har sett den lite varstans. Ha en fin söndag du med!

  SvaraRadera
 3. jag gillar inte värme heller, läser i skuggan, låter som en trevlig bok, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Den här boken tänker jag läsa inom kort.

  SvaraRadera
 5. Jag skulle vilja bo i ett gammalt hus med torn! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Hade också gärna bott i hus med torn :) Och jag tar gärna över den där värmen. Har inte sett mycket av den här uppe :(

  SvaraRadera
 7. Härlig titel, finns det något skönare än en havsbris? I alla fall idag då det är så varmt och kvalmigt. Men vet du, dom hinner rumstera om i prognoserna många gånger, tro inte på vad dom säger ska ske om en vecka. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 8. den väderprognosen måste ändras. den 5 juli fyller jag år och då kommer barnbarnen. och jag förväntar mig verkligen att det blir fint väder då! tack för smakebiten! kände inte alls till boken

  SvaraRadera
 9. Hu då, 32 grader, då har vi klarat oss bättre idag med 22. Ser fram emot en svalare vecka, är ingen värmeälskare. Tack för smakbiten, ny bok för mig.

  SvaraRadera
 10. Är inte riktigt vän med sådan värme. förra sommaren var lite väl varm. Tack för smakbiten1 har sett den boken lite överallt den senaste tiden.

  SvaraRadera
 11. Verkar vara en mysig bok. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 12. Tack för smakbiten! Vi har varit på rockfestival i Norge med 10 grader och regn, då ville man ha varmare... Hemma är det 14 just nu. 32 låter lite mycket.

  SvaraRadera
 13. Jag läste en bok av Caroline Säfstrand förra året om jag inte minns fel och jag blev glatt överraskad. Jag är väldigt sugen på denna också!

  SvaraRadera
 14. Väderprognoser är prognoser så det hinner ändras Mia. Boken kände jag inte till. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 15. Har inte läst något av den författaren men blir nyfiken på den här. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera