torsdag 6 maj 2021

Hett i hyllan #114

Men det var väl gräsligt vad tiden rusar fram, nu är det redan torsdag och lite Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika.
Handling:
Annie Ek väger över 200 kilo och tillbringar sina dagar med att äta och drömma sig bort i andras liv på Facebook och Instagram. Så blir hon kontaktad av tv-redaktören Camilla Willdow som lyckas övertala henne att medverka i bantningsserien Du är vad du väger. Annie blir Tjockdrottningen med hela svenska folket. Programmet leds av Johanna Broman som desperat vill slå igenom och gör allt för att hålla uppe bilden av framgång fast hon sitter djupt i skuldfällan. Hon dövar sin ångest med sms-lån och shopping på nätet.

Annie dras med i mediehypen och kändiseriet. Plötsligt vill alla vara hennes vänner. Inuti känner hon sig fortfarande som en 200-kilosklump som världen ser på med avsmak, men så småningom hittar hon sig själv och den stora kärleken visar sig där hon minst anar det.

Tjockdrottningenär en svart komedi om jakten på lycka, status och kärlek i dokusåpornas värld som präglas av cynism och människoförakt. Moa Herngrens roman landar rätt i samtididen där alla kämpar med sitt förflutna, sina fasader ocd den ständiga jakten på bekräftelse.
Jag vill hemskt gärna läsa denna bok, det har bara inte blivit tid till det.

12 kommentarer :

 1. har läst om denna, men inte läst.

  SvaraRadera
 2. Jag känner lite att jag bara blir upprörd när jag läser om hur (sociala) media fungerar. Det brukar vara en blodtryckshöjare.

  SvaraRadera
 3. Den här boken har jag inte kunnat undgå att se, men jag har inte läst den. Men nu blir jag nyfiken igen.

  SvaraRadera
 4. Den har jag läst och tyckte den var bra!

  SvaraRadera
 5. Kan tänka mig att den här är väldigt samtida intressant!

  SvaraRadera
 6. Just ja, den där såg jag på rätt många bloggar när den kom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag kommer inte ihåg när det var.

   Radera