tisdag 18 maj 2021

Tisdagstrion. Vecka 20: Klassiker jag har läst eller vill läsa

Ugglan & Boken vill att vi ska lista tre klassiker vi läst eller vill läsa. Jag kommer skriva tre klassiker jag vill läsa.
Denna vill jag läsa för jag tycker den verkar intressant. Någon som läst?
Vem har inte hört talas om denna, den finns dessutom i bokhyllan i två olika upplagor.😮
Denna köpte jag på en bokrea, ska handla om 2:a världskriget.

18 kommentarer :

 1. en har jag sett filmatiseringen av, en har jag läst och Bulgakov väntar oläst i min bokhylla.

  SvaraRadera
 2. Moment 22 är den enda (tror jag, är lite osäker på Stolthet och fördom) som jag har läst. En vansinnig bok, på mer än ett sätt, och jag minns den som riktigt bra.

  SvaraRadera
 3. Jane Austen och Joseph Heller har jag läst, och jag gillade båda.

  SvaraRadera
 4. Mästaren och Margareta skulle jag vilja läsa om. Minns så lite. Moment 22 läste jag för hemskt länge sedan. Men det är ju ett begrepp också. När man inte kommer ur ett problem och det blir fel hur man än gör.

  SvaraRadera
 5. Bulgakov läste jag som rätt ung och var helt fascinerad. Stolthet och fördom har jag också läst. Det är alltid trevligt med Austen. Moment 22, däremot, har jag ännu inte läst. Den står i bokhyllan och väntar.

  SvaraRadera
 6. Stolthet och fördom har jag läst. Moment 22 har jag sett som film.

  SvaraRadera
 7. Moment 22 har jag aldrig lyckats ta mig in i, trots att jag försökt ett par gånger. Stolthet och fördom tillhör mina favoriter och Mästaren och Margarita skulle jag gärna vilja läsa!

  SvaraRadera
 8. Har bara läst Stolthet och fördom men har båda de andra olästa i bokhylla,

  SvaraRadera
 9. Mästaren och Margarita har jag försökt läsa så många gånger utan att lyckas! vet inte varför. men jag har den envetet på min läslista. Stolthet och fördom har jag läst. Moment 22 har jag sett som film. får lätt ångest bara jag tänker på moment 22

  SvaraRadera
 10. Stolthet och fördom har jag läst och gillat :)

  SvaraRadera
 11. Haha... Två versioner i hyllan utan att ha läst, det är så skönt att fler är lika boktokiga som jag. Hoppas du får läst den snart. :)

  SvaraRadera
 12. Jag har påbörjat Stolthet och fördom, men jag och boken klickade inte då så jag la ifrån mig den. Kanske ger jag den en ny chans någon gång. Tack för övriga tips.

  SvaraRadera
 13. Moment 22 gillade jag INTE, en så förfärlig skildring av hur unga grabbar beter sig illa mot kvinnor. Mästaren och Margarita har jag i läshögen!

  SvaraRadera
 14. Stolthet och fördom har jag läst många gånger. Moment 22 har jag oläst i hyllan.

  SvaraRadera
 15. Moment 22 är en av de böcker jag slutat läsa för att jag inte stod ut med huvudpersonen ... annat av Joseph Heller har jag gillat.

  SvaraRadera
 16. Moment 22 får jag kika in :)

  SvaraRadera
 17. Har läst alla tre gillar bäst Mästaren och Margarita, en intressant bok är som en feberdröm, händer mycket knepigt i den, men är en underhållande läsning.
  Moment 22 läste jag för länge sen och minns inte mycket, men jag tyckte den var intressant då i alla fall.
  Stolthet och fördom är ju en mera klassisk (roman) klassiker och som det är nu kanske jag vill säga är den jag tycker sämst om utav de tre, men har ändå läst den 4-5 gånger.

  SvaraRadera
 18. Moment 22 känner jag mig nyfiken på!

  SvaraRadera