torsdag 18 september 2014

Emelie Schepp - Märkta för livet

En sommardag 1991 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån. 
Tjugoett år senare får hon, som framgångsrik åklagare, uppdraget att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén, verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping. 
Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander inleder Jana Berzelius ett intensivt arbete med att lösa fallet. Men utredningen tar en oväntad vändning när ännu ett lik hittas. Denna gång är det en pojke. Och ju mer Jana gräver i den döda pojkens bakgrund, desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en historia mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat föreställa sig. 

Märkta för livet är den första delen i serien om åklagare Jana Berzelius. Emelie Schepps debutthriller är en sensation och har som självpublicerad redan såld i 40 000 ex. Serien är även såld till Danmark, Norge, Tyskland, Holland, Japan, Tjeckien, Italien och Polen." Hämtat från Bokus


Jag har läst otroligt mycket bra om denna bok, med andra ord har den höjts till skyarna.
Därför var förväntningarna höga när jag började lyssna, dessutom med Katarina Ewerlöf som uppläsare då kan det bara bli fullpott.
MEN jag får inte riktigt grepp om boken, vem är huvudpersonen?, vem ska jag följa?
Jana som väl ska vara huvudpersonen får jag inte heller någon känsla för och som åklagare handlar man inte som hon.
Det som är bra att den är riktigt spännande, vid ett tillfälle var det så bra beskrivit att jag fick kalla kårar efter ryggraden. Och  Ewerlöf  är helt enorm i sin uppläsning.
Nu är det en debutbok och förhoppningsvis blir nästa bättre, så visst kommer jag läsa del 2.
Sammanfattning: Spännande debutbok som gav kalla kårar
BETYG 3
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (244.6 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Katarina Ewerlöf
Utg.datum: 2014-09-17
Förlag: Bonnier Audio
ISBN: 9789173488938

4 kommentarer :

 1. Läste denna förra året och jag tror att jag tyckte den var väldigt bra! Ser fram mot fortsättningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja smaken är olika, jag blev väl inte jätteimponerad

   Radera
 2. Den låter spännande, fast jag gillar inte om personerna beter sig ologiskt. Får se vad jag tycker, för jag kommer troligtvis att läsa den...

  SvaraRadera