lördag 6 september 2014

Jonas Moström - Himlen är alltid högre

Nathalie Svensson, överläkare och landets främsta expert på psykopater, trivs äntligen med livet. Som nyseparerad från trista Håkan har hon skaffat sig en etta i Stockholm, där hon tillbringar tiden då hon inte har barnen hemma i Uppsala.

En natt på väg hem från Café Opera får hon ett sms från Rickard Ekengård, den berömde skådespelaren som hon följde med hem några helger tidigare. Han vill träffa henne vid Karlaplan, och efter stunds tvekan tackar hon ja. Men det blir inget möte, för när Nathalie kommer fram ser hon Rickard Ekengård bli skjuten och slängd i fontänen. Överfallet är otäckt likt, närmast identiskt, med mordet på hennes stora kärlek tio år tidigare – ett fall som aldrig fick sin förklaring.
Är Nathalie utsatt för ett ödets grymma nyck, eller finns det en koppling mellan morden? Och har de obehagliga sms hon börjat få från dolt nummer något med det att göra?
Snart är Nathalie indragen i en ondskefull historia som blir mörkare ju närmare sanningen hon kommer.

Himlen är alltid högre är Jonas Moströms första bok i serien om Nathalie Svensson  Hämtat från Lind&CO

Jonas Moström har skrivit 8 böcker i serien om kriminalkommissarie Johan Axberg och hjärtläkare Erik Jensen och jag tyckte de flesta av böckerna varit riktigt bra. Men klart håller man på med samma serie länge så måste man förnya persongalleriet eller som Moström börja på en ny serie. Good thinking Jonas.
Nu får vi följa Nathalie Svensson som är överläkare och har en mottagning där patienter med psykiska problem får komma. Handlingen utspelar sig både i Stockholm och Uppsala och det är även någon tillbakablick. Men absolut inte rörigt utan man hänger lätt med i handlingen. Jag tyckte det var ett oerhört lyft att få en ny karaktär och lära känna, även om jag inte tröttnat på Axberg&Jensen. Boken är spännande och har ett slut som verkligen får en att höja på ögonbrynen. Svensk deckare på topp, läs den. ♥ BETYG 5
Inbunden
Språk: Svenska
Serie: Nathalie Svensson-deckare (del 1)
Antal sidor: 297
Utg.datum: 2014-08-21
Upplaga: 1
Förlag: Lind & Co
Tack till Lind&CO för rec.ex

4 kommentarer :

 1. Oj, det låter ju lovande. Får helt enkelt sätta upp den här boken på läslistan... =)

  SvaraRadera
 2. Den får jag kolla upp, låter som en bok för mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är inte blodig heller som en del deckare idag.

   Radera