tisdag 9 oktober 2018

Frida Skybäck - Midnattssol

Våren är kommen till gården Rosenlund och för systrarna Stiernfors råder ett sällan skådat lugn. Äldsta systern Cecilia har lämnat Apelgården för att hjälpa sin sjuke far och äntligen får hon möjlighet att tillbringa tid med lille Benjamin. Elisabeths tillvaro som gift inne i Lund är sorglös och den nyöppnade barnkrubban får lovord från både mödrar och kyrkan som stöttar. Den yngsta systern Amelie njuter av sin tillvaro som nygift med greve Carl Piper som uppfyller hennes varje önskan – allt från rosa diamanter och dyra klänningar till ananasträd och bakelser.

Men snart visar sig systrarnas lycka vara både skör och tillfällig. Ett oväntat besked från Cecilias make tvingar henne tillbaka till Apelgården där ett tungt ansvar väntar. I Lund motas de som behöver Elisabeths hjälp som bäst bort i dörren: ensamstående mödrar och deras barn. Elisabeth tänker inte ge upp så lätt utan påbörjar en envis och hemlighetsfull kamp för deras sak, något som inte ens hennes make känner till.

För Amelies del tycks det glamorösa livet få ett abrupt slut då makens bror återvänder från en av sina många upptäckarresor. Plötsligt inser hon att maken inte längre ger henne odelad uppmärksamhet och det som till en början väcker hennes ilska visar sig snart bli något helt annat. Hämtat från Historiska media

Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

Jag fick en förfrågan via mejl då jag läst de andra två i serien.

Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?

Omslagen är skitsnygga och enhetliga, det gillar jag. Textstorleken är bra, boken är inbunden.

Hur var språket? Lättläst, målande m.m Uppläsningen? 

Lättläst och lättfattligt, det är inte ett gammaldags språk, vilket är skönt.

Var det något du inte förstod eller tyckte var svårt? 

Nej, det var inget.

Vad gillade du med boken?

Jag tokgillar faktiskt hela serien och även denna bok i serien var riktigt bra. Denna bok handlar mest om denna minsta systern Amelie, men man får även följa de andra systrarna.  Det märks att det är sista boken i serien för allt knyts ihop på slutet. 

Vad var mindre bra? Var det några ställen som var tråkiga? Hoppade du över några ställen? 

Nej, absolut inte tråkiga men däremot lite sorgliga.

Hur är karaktärerna? Vilka är huvudfigurerna? Har du någon favorit bland dem?

Jag tycker Frida har lyckats med sina karaktärer, det känns som man känner dem nu efter tredje boken. Min favorit är Cecilia som trots motgångar är så himla stark.

Hur var beskrivningarna i boken? Miljön och personerna m.m

De är riktigt bra speciellt Apelgården kan man se framför sig, detta dystra slott, där vill jag inte bo.

Vad var annorlunda med denna boken?

Nej, det vet jag inte.

Vad kunde gjort boken bättre?

Ingenting.

Skulle du vilja läsa mer av författaren?

Ja, snart får jag nog cravings efter mer Frida böcker, men har två äldre böcker som jag ännu ej läst.

Sammanfattning.

Sista boken i serien om systrarna Stiernfors och det är mycket dramatik i denna boken, får faktiskt en liten tår i ögonvrån då och då. Jag tycker den är så välskriven och genomtänkt att jag hade nästan önskat att det fanns en syster till, för jag vill så gärna läsa en bok till i serien. Så jag har tänkt ut det åt Frida, hon kan skriva om Elsa, flickan Cecilia tog hand om. Ni som ännu inte läst serien, Läs den annars missar ni något.

Vad ger du boken för betyg?


BETYG 5
Format Inbunden
Språk Svenska
Serie Systrarna Stiernfors (del 3)
Antal sidor 304
Utgivningsdatum 2018-09-17
Upplaga 1
Förlag Historiska Media
Dimensioner 216 x 141 x 24 mm
Vikt 459 g
SAB Hc
ISBN 9789175456294
Tack till Historiska media för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

1 kommentar :

  1. Det här är en typ av böcker som jag inte läser så speciellt ofta. Men den här serien verkar vara läsvärd. Hos mig ligger Louises Skendöd överst i min bokhög för jag verkligen älskade hennes först bok och hoppas på en lika bra fortsättning.
    Tack för din hälsning hos mig det värmer när man har det extra tufft som jag även vet att du har. Så kram till dig och ha fortsatta härliga lässtunder.

    SvaraRadera