söndag 7 juli 2019

En smakbit på søndag

Idag är jag säkert sist med att lägga upp min smakebit som Flukten fra virkeligheten håller i, men jag har inte varit på topp.
Jag lyssnar på Villa Havsbris av Caroline Säfstrand . Sophie anlitar tre personer till renoveringen av villan och alla har lite hemligheter. En av killarna känner en stor skuld för sin frus och dotters död. 

Vi blev sena och jag stresskörde samtidigt som jag sms:ade en av kompisarna om tid och plats och att jag skulle bli lite sen. Amanda bad mig flera gånger att sluta sms:a när jag körde. Jag blev så irriterad på hennes tjat att jag tog mobilen och skickade ett sista sms – bara för att jävlas. De sekunder som sedan följde skedde helt i slow motion i min hjärna. Jag såg att Amanda tog tag om instrumentpanelen och skrek samtidigt som hon vände sig och tittade på Elin i baksätet. Själv slet jag i ratten för att få bilen att inte kollidera med den bil som var på väg mot mig. Det enda som hände var att jag vände den sida av bilen där Elin och Amanda satt mot den andra bilens huv. I samma stund som vi krockade tittade jag på Elin i backspegeln och såg hur hon log och vinkade.”

Trots vår nya lag ser jag fortfarande folk som smsar när de kör, glömmer visa körriktningsvisare och annat.

13 kommentarer :

 1. Usch så hemskt! Man blir så himla arg på sånt där, att folk inte ens kan slita sig från dessa mobiltelefoner ens när de kör bil. Fattar inte hur de tänker. Men förresten... de tänker nog inte. ;) Tack för smakbiten! Är inte heller på "topp", om det nu kan va nån tröst, men vi får hoppas på bättre tider. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja lite tröst kanske man vill vara frisk nu när det är semester.

   Radera
 2. Den boken känner jag mig lite nyfiken på :) Hoppas du snart mår bättre!

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten! Känner till författaren men har inte läst. Hoppas du mår bättre snart!

  SvaraRadera
 4. Gulligt omslag på boken, annars är det inte min favoritgenre. Och en idiot som sms:ar förstås, men det begriper väl alla...
  Tack för smakbit o trevlig söndagskväll

  SvaraRadera
 5. tror att jag känner igen din bok, men jag har inte läst den. otäck smakebit. tack för den!

  SvaraRadera
 6. Usch vilken hemsk smakbit. Finns en anledning att det är förbjudet...

  SvaraRadera
 7. Vilken hemsk smakbit! är nyfiken på den! Hoppas du mår bättre snart.

  SvaraRadera
 8. Tack för en skrämmande smakbit!

  SvaraRadera