torsdag 8 juli 2021

Hett i hyllan #118

Bokföring enligt Monika har varje torsdag en Hett i hyllan där vi kollar våra hyllvärmare.
Löftet av Tinka Ullbro
Handling:
Paola arbetar som barnpsykolog för rättsväsendet i Göteborg. Hon förhör och behandlar barn som har blivit offer för brott. Efter trettio år i yrket trodde hon att hon sett det mesta, ändå blir hon chockad när hon möter Adrian. Han är fem år gammal och har precis sett sin egen pappa försöka slå ihjäl hans mamma. Pojken är så illa tilltygad inombords att han slutat tala helt och hållet. I boken får vi följa Adrian, hans lillasyster Mathilda och deras mamma Annika, som tillsammans har varit nere i helvetet och vänt, och nu försöker kämpa sig tillbaka till verkligheten igen. Detta är första boken i en serie om barnpsykologen Paola. Historien är helt fiktiv även om vissa av detaljerna tyvärr är sanna.

Tinka Ullbro, är 36 år och jobbar som marknadsföringschef för ett internationellt kosmetikabolag. För tillfället är hon tjänstledig för att satsa helhjärtat på skrivandet samtidigt som hon jobbar ideellt för en kvinnojour.
Jag har så himla svårt för att läsa om barn som far illa, men kanske jag läser denna någon gång.

6 kommentarer :

 1. Känner inte till den boken!

  SvaraRadera
 2. Den har jag faktiskt läst. Jag gillade den.

  SvaraRadera
 3. Huvva, jag tycker också att det är jobbigt att läsa om sådant där även om det såklart är värst att barn ska behöva fara så illa.

  SvaraRadera
 4. Det verkar ju ändå som att den kan vara positiv, om nu mamman lyckas skapa ett nytt liv för sig och sina barn.

  SvaraRadera