torsdag 15 juli 2021

Hett i hyllan #119


Bokföring enligt Monika håller i Hett i hyllan där vi presenterar böcker som behövs dammas av.
Denna bok kom som en överraskning i lådan och tyvärr har den blivit liggande i hyllan.
Handling;
Johan har kommit in på psykologprogrammet på Karolinska Institutet. Där träffar han Eva. Hon är hemlighetsfull och tycker att de ska vara blanka för varandra. Men Johan börjar ändå berätta. Om sin barndoms tristess. Om hur han lyckats göra sig ekonomiskt oberoende på nätpoker. Om hur han fyller väggarna i sin dyra lägenhet med illustrationer. Om hur han lägger ut sin egen konst på nätet, och om hur hypen kring hans verk drar igång och föder en fåfäng jakt på allt fler likes.
En dag är Eva borta. Johan inser att han inte vet någonting om henne. Och när han börjar leta inser han att inget som dyker upp om henne stämmer överens med den bild han har byggt upp.
Ensamma tillsammans är en tidlös berättelse om ett par i gränslandet mellan nyfunnen vänskap och nyvunnen kärlek. Men det är också en roman om det uppkopplade liv vi lever i dag, där vi ständigt är tillgängliga för andra, men där det också är allt enklare att utge sig för att vara någon helt annan än den man är.
Om ni är sugna på boken kan man köpa den på Bokus för 18 kronor.

6 kommentarer :

 1. Ja, det beror på hur den är skriven förstås om den är bra. Jag har aldrig hört talas om den, men jag ser att Boklysten har en recension.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ny författare för mig med.Vi får väl se när den blir läst.

   Radera
 2. Låter ju som en spännande handling, men jag har aldrig hört talas om den.

  SvaraRadera
 3. Den har jag läst men den funkade inte för mig, tyvärr

  SvaraRadera
 4. Håller med om att den låter intressant men å andra sidan kan det vara en varningsklocka att den finns så billig på rea nu. Vilket bara kan bero på svag marknadsföring, svårt att veta!

  SvaraRadera