torsdag 18 augusti 2022

Hett i hyllan #146

Hett i hyllan som Bokföring enligt Monika håller i. Här är min bok som ännu inte blivit läst.
Handling:
Nordiska myter- från Yggdrasil till Ragnarök; gamla berättelser för nya läsare! När Neil Gaiman återvänder till de nordiska asasagorna axlar han de forntida bardernas mästerliga berättarkonst. Med utgång från gamla tiders skrifter som Snorrre Sturlassons Eddan återberättar han de mäktiga myterna och poemen; alla dessas äventyr, kärleksförbindelser, intriger och ond bråd död. Gaiman spänner en båge som börjar med Yggdrasil och födelsen av de nio världarna och slutar med Ragnarök - gudarnas skymning och födelse av en ny tid och nya människor.

I Nordiska myter- från Yggdrasil till Ragnarök möter vi Oden - den mäktigaste av de mäktige, vis, modig och beräknande; Tor - Odens son, otroligt stark, men inte den smartaste; och Loke - son till en jätte, blodsbroder till Oden och en trickster och manipulatör. Vi får veta hur Lokes tre barn; Midgårdsormen, Fenrisulven och Hel stals från jättarnas rike, hur Oden offrade sitt öga i Mimers brunn, hur Iduns äpplen återfördes till Asgård och fler sagor från vikingatidens trossystem. De uråldriga nordiska myterna ligger som grund i vår väv till nya berättelser - från Tolkien till Game of Thrones och Marvels serieuniversum.
Passar bra ihop
Jag vill läsa den men det har inte blivit av.

6 kommentarer :

 1. Den har jag också oläst i hyllan, men det dröjer ett litet tag till innan den dyker upp i Hett i hyllan hos mig 😳

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag är inte lika organiserad som du är, plockar lite random i bokhyllan. .

   Radera
 2. Neil Gaiman har jag problem med. men den här låter intressant. och jag har läst ett par andra titlar av Gaiman också för att gå utanför min bekvämlighetszon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst en bok innan av författaren

   Radera
 3. Mösstanten här. De nordiska myterna tillhör ju vår kultur så det här verkar vara en bra bok att ha i hyllan.

  SvaraRadera