söndag 14 augusti 2022

Jenny Colgan - Soluppgång över strandpromenaden

Jenny Colgan är tillbaka, och den här gången återvänder hon till den älskade serien om det lilla bageriet på strandpromenaden. Äntligen får vi återse Cornwall, många bekanta ansikten och såklart den charmiga lunnefågeln Neil!

Marisa Rosso kan inte förstå hur andra kan gå vidare med sina liv så snabbt, när hon fortfarande kämpar med sorgen efter hennes älskade morfar. Att förlora en morförälder borde ju vara det mest naturliga i världen, så varför tar hon det så hårt?

Hon tar sin tillflykt till den lilla tidvattenön Mount Polbearne, vid foten av Cornwall. Hon behöver vara ifred och tänker enbart ägna sig åt jobbet som registrator. Samtidigt som hon hanterar andras födslar, bröllop och dödsfall, isolerar hon sig allt mer från andra.

Men att bli lämnad i fred visar sig inte helt lätt. Det ständiga plinkandet från hennes granne, en rysk pianolärare, tränger igenom väggen. Hon lyckas inte heller undkomma öbornas ihärdiga arbete med att försöka rädda det lokala bageriet från att slå igen. Kan den livliga gemenskapen i det lilla samhället, hjälpa Marissa att hitta tillbaka till glädjen, där på den lilla ön vid världens ände? Hämtat från Bokus

Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

Jag har läst de andra i serien och formligen älskat dem. Så varför inte lyssna på del 4 med.

Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?


De har väldigt snygga omslag allihopa även med hennes andra serie, lite för lika. Även namnen är väldigt lika och ofta heter de "lilla" också. Denna serie heter lilla bageriet och har en liten lunnefågel på omslaget.

Hur var språket? Lättläst, målande m.m Uppläsningen? 


Irene Lundh läser in boken och gör det väldigt bra, fast ibland kan ryssen låta lite som ett barn. De kanske gör det, vem vet?

Var det något du inte förstod eller tyckte var svårt? 


Nej

Vad gillade du med boken?


Jag blev sjukt besviken, den handlade knappt något om Polly, Huckle och fågeln som jag inte kan komma på vad den heter i denna stund.

Vad var mindre bra? Var det några ställen som var tråkiga? Hoppade du över några ställen? 


Ja faktiskt tyckte jag det gick trögt att läsa för jag fastnade inte för någon av de karaktärerna.

Hur är karaktärerna? Vilka är huvudfigurerna? Har du någon favorit bland dem?


Marisa och någon ryss som heter Alex någonting. Nej, jag fick ingen riktigt feeling för någon av dessa, kanske satt besvikelsen i så jag inte kunde ta till mig dem, jag vet inte.

Hur var beskrivningarna i boken? Miljön och personerna m.m

Det var jättebra beskrivningar om miljö och om personerna.

Vad var annorlunda med denna boken?


Myskänslan fattades.

Vad kunde gjort boken bättre?


Jamen visst kan man ta in andra personer i berättelsen men när det blir de nya 85% och den gamla 15% då är det inget bra.

Skulle du vilja läsa mer av författaren?


Jag är tveksam och det har jag inte varit innan, den serie jag gillat av Jenny Colgan var denna, inte så förtjust i den andra.

Sammanfattning.


För att ingen annan ska bli besviken tänker jag avslöja att denna bok handlar inte så mycket om Polly, Huckle och fågeln utom om ett annat par. Jag måste erkänna jag blir så besviken, varför heter den "det lilla bageriet" då liksom. Boken handlar om Marisa och en rysk man, Marisa har problem med att ta sig ut bland folk och det är tråkigt och så givetvis. Absolut viktigt att ta upp men ändå. För mig förlorade boken charm och det där mysiga. Jag kan fråga mig är det inte bättre att skriva en helt ny bok då.

Vad ger du boken för betyg?


BETYG 2
Format Ljudbok
Filformat Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (345.6 MB)
Språk Svenska
Serie Lilla bageriet (del 4)
Inläsare Irene Lindh
Utgivningsdatum 2022-05-19
Upplaga 1
Förlag Norstedts
Översättare Birgitta Karlström
ISBN 9789113122762
Min bok lyssnade jag på genom Storytel 💙🖤🤎

4 kommentarer :

  1. Jag hittade två av hennes bageri-böcker på loppis, men har inte läst dem än. Får se vad jag tycker sedan! Synd att du blev besviken på den här när du gillat de tidigare.

    SvaraRadera
  2. Det var visst jag som blev anonym?

    SvaraRadera