tisdag 18 oktober 2016

Christina Wahldén - Du är modigast

Knut är på barnonkologen, fast alla säger bonken. Knut tycker det är ett löjligt namn. På bonken vårdas barn som har cancer och andra tumörsjukdomar. Den här dagen är det julafton och de flesta barn har fått åka hem över helgen. Knut skulle också fått åka hem, men så fick han feber. Nu väntar han på att mamma, pappa och lillasyster ska komma. Utanför fönstret är det mörkt och kallt, men det kommer att bli ljusare, både ute och inuti Knut. Det ska bli vår på båda ställena. För Knut måste bli frisk. Om han inte tror på det kommer han att bli tokig.

Så knackar det på dörren. Det är sjukhusclownen Professor Persson som har tappat sin väska och behöver hjälp. Knut är egentligen lite för gammal för clowner, men eftersom det är så tråkigt följer han med Professorn. De börjar leta nere i sjukhusets kulvertar och hamnar så småningom på helikopterplattan. Det är början på ett äventyr som Knut sent ska glömma.

En varm, hoppfull och drabbande berättelse om hur det är att vara barn och allvarligt sjuk. Hämtat från Raben&Sjögren


Det var på Bokbloggarminglet som Christina själv kom in och berättade om boken och då kände jag genast att jag ville läsa den. Knut har cancer och han känner sig trött och trots att det är julafton får han inte åka hem för han har fått en virusinfektion.
Bilderna till boken är fantastiska, de passar så bra till och förstärker det skrivna ordet. Jag kan tänka mig denna boken passar som allra bäst till de lägre åldrarna 6- 7 år. Jag gillade verkligen boken och den är inte sorglig trots det tunga ämnet. BETYG 5
Inbunden
Språk: Svenska
Läsålder: 6-9 år
Antal sidor: 100
Utg.datum: 2016-08-19
Upplaga: 1
Förlag: Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf: Bettina Johansson
Dimensioner: 207 x 153 x 12 mm
Vikt: 291 g
SAB: Hcf
ISBN: 9789129700039
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar