söndag 23 juli 2023

En smakebit på søndag

Denna söndagen kommer barnbarnet hit så det blir till att kolla in era svar senare. Jag hoppas jag får tid att lägga in länken i Betraktninger.
Jag fick syn på en bok som hette Döden på Spa hotellet som jag tyckte lätt himla intressant, så jag håller just nu på att lyssna på del 1 i serien.
Jag har några timmar kvar.
Men efter det blir det boken som dagens smakebit kommer från.
Anne-Maj Mortensen har aldrig känt sig lockad av wellnessindustrin. Gurkskivor på ögonen, bastuångor, valsång och pling-plong-meditationsmusik … nej. Bara nej. Ändå sitter hon här mitt i ett spahelvete, omgiven av muntert pladdrande väninnepar, som går omkring i vita badrockar på väg till eller ifrån ansiktsbehandlingar och lerbad. Många av dem bär runt på smoothies med oaptitligt utseende: gröna, bordeuxröda eller gråslemmiga med chiafrön och proteinpulver. Fy fasen, tänker Anne-Maj 
Deckarna handlar om en äldre kvinna som löser mord men den är inte fjantig utan mer seriös. Jag fastnade för första delen i alla fall.

9 kommentarer :

  1. inte så förtjust i spa och inte död heller, Loppismysteriet låter trevligare, tack för smakbit.

    SvaraRadera
  2. Jag håller, i sak, med Anne-Maj 😳

    SvaraRadera
  3. Spa kan vara trevligt men de där smoothiesarna verkar inte så aptitliga. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  4. Det låter som en underhållande bok!

    SvaraRadera
  5. Haha, inte fjantig! Ja det låter ju bra, jag är lite kräsen vad gäller feel-good , deckare är inte heller min favorit. När jag varit på spa har jag känt mig lite som en främmande fågel, fått hålla koll på vad andra gör o vart de går för att inte göra bort mig...
    Tack för smakbit

    SvaraRadera
  6. Tack för smakbiten. Blev nyfiken.

    SvaraRadera
  7. Bastuångor är väl trevligt, jag menar såna som uppstår när man kastar bad, men gurkor äter jag nog hellre än sätter dem i ansiktet.

    SvaraRadera