söndag 2 juli 2023

Hur gick det?

Det var min första jobbvecka på ett tag eftersom jag varit sjukskriven. Så jag ska erkänna jag har varit trött, vilket påverkat läsningen.
Skriften i vattnet är hemskt bra.
Min Bookiebok blev Lånaren av Grebe och Pärson.
Handling;

Efter förlusten av dottern Saga i en drunkningsolycka tänker Marika och Leo att det bästa är att flytta långt ut på landet. Där kan deras andra dotter, Bisse, få växa upp i trygghet. 
Utanför det lilla samhället Sundby hittar de en faluröd stuga med en lummig trädgård och några knotiga äppelträd. I denna idyll kan de läka som familj. Och kanske kan Bisse äntligen slippa de svåra och återkommande mardrömmar hon plågats av sedan olyckan?
Det verkar perfekt. Men det dröjer inte länge förrän märkliga saker börjar hända. Även Marika och Leo börjar drabbas av hemska mardrömmar och en dag sker något mycket besynnerligt...
Samtidigt skickas den unga arga polisen Alba till Sundby för att arbeta på en cold-case enhet. Hennes första uppdrag blir att utreda ett gammalt fall där en ung flicka försvann spårlöst från sitt hem många år tidigare och pappan anklagades för att ha fört bort henne.

Men så en dag dök hon oförklarligt upp igen, men det var knappast någon solskenshistoria. Flickan blev sig aldrig lik och pappan hamnade på mentalsjukhus. Och plötsligt vävs Albas och Marikas historier samman...
Jag hoppas jag valde rätt, funderade på Imorgon och Imorgon och Imorgon också men blev osäker.

Jag hoppas dock inte det tar lika lång tid som sist. Beställde boken den 1/6 men den kom den 14/6. Är det inte väldigt lång tid för Postnord.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar