onsdag 13 juni 2018

Michael Bussi - Trollsländan

Strax efter midnatt 23 december 1980. Ett plan på väg mot Paris kraschlandar i de snöiga schweiziska alperna. Planet slungas in i en bergssida och fattar eld. Av de 169 passagerarna ombord överlever en enda, en tre månader gammal flicka. Hon får smeknamnet Trollsländan av pressen som bevakar den mycket uppmärksammade olyckan.

Utredningen efter kraschen visar att det fanns två spädbarn ombord. Är Mirakelbarnet från Mont Terri Lyse-Rose eller Emilie? De båda flickornas respektive familjer hävdar envist att den överlevande bebisen är just deras. Det är början på en fejd utan synbart slut mellan arbetarklassfamiljen Vitral, som livnär sig på att sälja snacks till turisterna på stränderna i norra Frankrike, och överklassfamiljen de Carville, som gjort sig en förmögenhet i oljebranschen. 

Arton år senare är privatdetektiven som fått uppdraget att lösa mysteriet med flickans identitet på väg att ge upp. Men så hittar han en ledtråd som för honom betydligt närmare sanningen. För nära. Han hittas död innan han hinner berätta om sin upptäckt. 

Samtidigt överlämnar Lylie, Trollsländan som vuxit upp till en vacker ung kvinna, en hemlig anteckningsbok i händerna på Marc, den unge man som älskar henne, och försvinner. När Marc läser anteckningsbokens innehåll, börjar han desperat leta efter Lylie. Men han är inte den enda. . Hämtat från Bokförlaget Polaris

📕KORTRECENSION📗

Jag trodde nog handlingen skulle uppehålla sig lite mer kring själva kraschen, men så var inte fallet. Däremot var det själva barnets identitet som var viktigt. Det blev en lång och krokig resa för att ta reda på detta. Ibland är det svårt att hänga med i alla svängar och alla franska namn.
Jag finner boken mycket underhållande, men någon bladvändare är det inte och så är det nästan en tegelsten. Men helt klart läsvärd och jag kan gärna läsa mer av författaren.

BETYG 4
Format Inbunden
Språk Svenska
Antal sidor 451
Utgivningsdatum 2018-04-25
Förlag Bokförlaget Polaris
Översättare Christina Norrman
Originaltitel Un avion sans elle
Dimensioner 235 x 160 x 37 mm
Vikt 800 g
SAB Hce
ISBN 9789188647498

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar