tisdag 5 juli 2022

Alice Oseman - Heartstopper del 1

Charlie och Nick går på samma brittiska pojkskola, men har aldrig träffats då de en dag hamnar bredvid varandra i klassrummet. De två killarna blir snabbt kompisar och snart har Charlie fallit pladask för Nick, trots att han är övertygad om att det är kört på förhand. Men kärlekens vägar är outgrundliga. Det visar sig att Nick är betydligt mer intresserad av Charlie än vad någon av dem hade kunnat ana.

Heartstopper berättar om den första stora, förvirrande och allt uppslukande kärleken, men handlar också om att stå för vem man är och att lära sig acceptera sig själv. Serien publicerades först digitalt på nätet där den på kort tid fick en stor mängd läsare. Då författaren och illustratören Alice Oseman bestämde sig för att hennes webcomic också skulle ges ut som bok, tog det bara två timmar att få den finansierad via Kickstarter. Några år senare har hennes självpublicerade serie blivit en internationell försäljningssuccé som översatts till närmare 30 språk. Hämtat från Adlibris

📕KORTRECENSION📗

Jag har hört många höja denna till skyarna så jag var minst sagt skeptisk. Men jag blev faktiskt inte besviken, den var enormt fint illustrerad och kärleken mellan Charlie och Nick var jättefin. Nu längtar enormt efter del 2.

BETYG 4
Format Häftad (Danskt band). Jag läste e-bok
Språk Svenska
Serie Heartstopper, svenska utgåvan (del 1)
Läsålder Unga vuxna
Antal sidor 288 
Utgivningsdatum 2022-05-16
Förlag Cobolt Förlag
Översättare My Bergström
Originaltitel Heartstopper Volume one
Illustratör/Fotograf Alice Oseman
Dimensioner 234 x 157 x 17 mm
Vikt 496 g
SAB Hci
ISBN 9789188897947
Jag läste min bok genom appen Bibblix. 💙💚💙

1 kommentar :