torsdag 14 juli 2022

Helgfrågan Sommar v.28

Helgfrågan Sommar är lite annorlunda mot ordinarie det förekommer inte någon fråga.
Ni får däremot tipsa om böcker, resmål, tv-program och recept, det får gärna ha en anknytning till böcker. Det kan vara ett recept ur en roman till exempel eller ett tv-program som bygger på en bok. Ja ni förstår säkert var jag menar.
Hoppas ni får en skön sommar.🌻🌼
 Det får bli ett restips, en plats jag besökt ett antal gånger, nämligen Gränna
Där man gör polkagrisar i mängder, det finns också möjlighet att åka över till Visingsö.
Och visst finns det en bok som utspelar sig i Grönna;
Lizzie firar inte jul. Det spelar ingen roll hur mycket hennes jultokiga chef på caféet i Gränna än försöker – hon vägrar att delta. Julen är inte för henne och punkt slut. Det är så det blir när man haft en trasslig barndom, med en mamma som tyckte det var viktigare att festa än att fira med sin lilla dotter. Men allt det där har Lizzie hållit för sig själv. Inte ens storasyster Ellen vet något. Hon var ju ändå alltid i fjällen med pappa om jularna. 

När julhelgen närmar sig får caféet allt oftare besök av den ensamstående pappan Marcus och hans dotter Elin. Lizzie kan inte blunda för att hon känner sig attraherad av Marcus – han är ju faktiskt vrålsnygg. Men allt eftersom de kommer varandra närmare inser Lizzie att saker och ting börjar bli komplicerade. Marcus är helt fantastisk och lilla Elin önskar sig en bonusmamma i julklapp. Om det bara inte vore för att Lizzie alltid hatat julen så skulle det kanske kunna bli så. Men det förflutna går inte att ändra på – hur innerligt man än önskar. Men kanske kommer denna julen bli annorlunda?
Den måste jag läsa till jul.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

9 kommentarer :

 1. Gränna är en fin stad med mycket polkagrisar :)
  Boken verkar gullig.

  SvaraRadera
 2. har inte riktigt börjat fundera på jul än

  SvaraRadera
 3. lite senare vill jag läsa Therése Johanssons bok

  SvaraRadera
 4. kul med en bok som utspelar sig i Gränna! du har väl inte missat Andrémuseet? trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Boken kände jag inte till. Men Gränna har jag varit till med familjen som barn, men det var fasligt länge sedan man var barn. :D

  SvaraRadera