söndag 18 december 2022

Katarina Widholm - Värma händer

Stockholm, 1942. Den unga Betty från Hudiksvall är numera gift med sonen i doktorsfamiljen Molander där hon tidigare arbetade som hembiträde. Det är beredskapstider och ransonering men Betty tycks ha allt hon kan önska sig: en rar dotter, ett vackert hem i en av Stockholms nya villaförorter, tjusiga kläder och ett givande arbete på Småtrycksförlaget. Men hon är inte lycklig. Äktenskapet med Carl-Axel knakar i fogarna och hon oroas över makens oförmåga att handskas med pengar och alkohol. Hon grubblar också över vad som egentligen hände med dotterns verklige far, den judiska universitetslektorn Martin Fischer, som är spårlöst försvunnen.

En dag är Carl-Axel också borta och Betty måste reda ut hans trassliga affärer. Oron är stor över att hon och dottern Martina ska ställas på bar backe. Att kombinera modersrollen med yrkesarbete är inte lätt, särskilt som Betty har svårt att förlika sig med tanken på att själv ha ett hembiträde i hushållet. Av en slump får hon reda på att Martin lever - och bor i Gävle. Bara några timmars tågresa från Stockholm. Hennes ilska över hans svek är fortfarande stark, men ännu starkare är hennes önskan att återse honom.
I den efterlängtade uppföljaren till den kritikerrosade romanen Räkna hjärtslag får läsarna återigen möta den levnadsglada Viola, doktorsparet Molander, den rekorderlige Birger och journalisten Olof Morin. Hämtat från Bokus

📕KORTRECENSION📗

Räkna hjärtslag var hur bra som helst och även ett stycke historia och självklart vill man veta hur det ska gå för Betty. Denna bok når inte riktigt samma superbetyg som del 1 men inte långt ifrån. Bra uppläst av Katarina och man lyssnade intensivt tills boken var slut. Fängslande och engagerande.

BETYG 4
Format Ljudbok
Filformat Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (385.2 MB)
Språk Svenska
Serie Böckerna om Betty (del 2)
Inläsare Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum 2022-08-10
Förlag Historiska media
ISBN 9789177899709
Min bok var en ljudbok från Storytel 💙💜💙

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar