fredag 13 september 2013

Bokbloggsjerka 13 – 16 september

Denna fredagsjerka handlar om att skriva böcker, så här lyder Annikas frågaOm du skulle skriva en bok skulle den i så fall utspela sig:

Jag tror inte jag någonsin skulle fixa skriva en bok då jag stavar som en kratta, men om Annika korrekturläser så kanske. Då kanske handlingen skulle utspela sig i, nej jag har faktiskt ingen aning.
Däremot är jag väldigt förtjust i deckare som utspelar sig i sjukhusmiljö.
Tänk dig en mörk kulvert på ett stort sjukhus och så hör du steg bakom dig.
Jag tänker på Lars von Triers Riket med Ernst Hugo Järregård, den var riktigt kuslig. Hua mig.
Därför är jag förtjust i Karin Wahlberg och Jonas Moströms deckare som utspelar sig i sjukhusmiljö.

16 kommentarer :

  1. Deckare i sjukhusmiljö är ganska läskiga. Åkte hiss på ett stort sjukhus idag. Tänk om den fastnat mellan typ våning 17 och 16?

    SvaraRadera
  2. Jag har gått runt i kulvertarna under sjukhus och jag förstår precis vad du menar. Det kan vara riktigt läskigt men jag blir mer inspirerad att skriva en skräckhistoria där :D

    SvaraRadera
  3. Sjukhusmiljö kan vara läskigt! Egentligen alla stora platser där det på dagtid finns massor av människor blir på natten extra ödsliga och skrämmande. Tänk skolor, fabriker osv. Ruggigt!

    SvaraRadera
  4. Jag kommer ihåg en gång när jag var yngre och vid något tillfälle gick alldeles ensam i en helt tom och tyst skola. Det var riktigt läskigt. När kända platser plötsligt blir annorlunda, då blir det otäckt.

    SvaraRadera
  5. Sjukhus borde vara extremt bra för deckare, alla medel som kan överdoseras, alla vita rockar och så ödsligheten på nätterna...

    SvaraRadera
  6. Ja, sjukhus är megaläskiga. Oavsett tid på dygnet, men nätterna alltså... Tacksam miljö för deckare :)

    SvaraRadera
  7. Sjukhusmiljöer känns som om det vore tacksamt för deckare eller för skräck :)

    SvaraRadera
  8. Inte läst någon av författarna men sjukhusmiljö tycker jag låter läbbigt. Usch för kulvertar! :)

    SvaraRadera
  9. Det där med sjukhus låter läskigt! Men spännande :)

    SvaraRadera
  10. Låt inte stavning hindra dig! :) Och håller med om läskiga sjukhusmiljöer.

    SvaraRadera
  11. Sjukhusmiljöer är verkligen tacksamt för alla typer av böcker. Skräck och deckare- javisst, kärlek lika så. Och varför inte en övernaturlig roman med mystiska läkare eller patienter med övernaturliga förmågor:)

    SvaraRadera
  12. Sjukhusmiljö är lite läskigt kan jag tycka men det funkar verkligen om man ska skriva om tex det övernaturliga eller en skräckis :)

    SvaraRadera
  13. Gillar du sjukhusmiljö och läskiga kulvertar kan jag rekommendera Sanka Psyko av Johan Theorin! Inte riktigt en deckare, men absolut en spänningsroman! :)

    SvaraRadera
  14. Hu...gick i mörka sådana med blinkade lampor under en nedlagd sjukhus som var ombyggd till en idrotthall! Det fanns saker kvarlämnade där..hu! Jag läser hellre om det än upplever det igen;). Din bok skulle jag vilja läsa:).

    SvaraRadera
  15. Ja fick verkligen känslan när du sa Ernst-Hugo där. *rysningar*

    SvaraRadera
  16. Sjukhusmiljö är inget för mig, då jag avskyr sjukhus. Men sen läser jag sällan deckare. Kanske hade varit spännande ändå! :)

    SvaraRadera