söndag 22 september 2013

Karin Wahlberg - Än finns det hopp

På liv och död
Året är 1953 och polioepidemin härjar. Ella-Kristin på sjuksköterskeutbildningen får hoppa in och praktisera på det fullbelagda lasarettet i Ekstad. Hon oroar sig för fästmannen Carl vars läkarkunskaper sätts på hårda prov och det blir en höst när många liv slås i spillror och friska unga människor drabbas. Ella-Kristins och Carls förlovning stundar men de har svårt att få tid över för varann. Och hur kommer förlovningsmiddagen gå för två med så olika bakgrund?
Vi möter läkarfrun Nancy Brandh, som helst vill tillbringa tiden framför spegeln eller på Drotts kappmagasin på jakt efter en ny klänning; tvåbarnsmor Sonja Bengtsson som söker vård för en otäck knöl i bröstet, Kåre Hjelm, överläkare på Epidemin; Ulla och Gittan, som går sista året i flickskolan och gärna spenderar sina eftermiddagar på fiket Atlantic och många många fler.
Än finns det hopp är första delen i en romanserie om människorna kring ett lasarett - en värld fylld av spänning och allvar, skildrat med ett stort mått av tidsfärg och nostalgi.
Karin Wahlberg har skrivit en oavbrutet spännande och initierad skildring av en dramatisk vardag i en svensk småstad på 50-talet.
Hämtat från Wahlström&Widstrand

I början var det otroligt många personer att hålla reda men smart nog fanns det en liten "rollista" i början av romanen. Det var en ganska tjock roman men faktum är att det inte märktes, rätt snart var man inne i boken och undrade hur det skulle gå för sjuksköterskorna, läkarna och patienterna. Bra skrivet och väldigt intressant också, säkert ligger det en hel del research bakom. Jag ser framemot nr 2 i serien. BETYG 4
Tack till Wahlström&Widstrand för recensionsexemplar

3 kommentarer :