onsdag 16 oktober 2013

Liza Marklund - Lyckliga gatan

En kall och blöt majdag hittas riskkapitalisten och före detta riksdagsmannen Ingemar Lerberg torterad och medvetslös i sin fashionabla villa utanför Stockholm. Hans hustru Nora är spårlöst försvunnen.
På Kvällspressen får Annika Bengtzon i uppdrag att skriva om fallet samtidigt som hennes privatliv är i gungning. Hon lever tillsammans med sin nya kärlek och hans barn, och hon delar vårdnaden om sina egna barn med ex-maken. Det fungerar inte smärtfritt. Tidningens chefredaktör Anders Schyman hamnar i blåsväder när anklagelser riktas mot honom om det reportage som många år tidigare gav honom Stora Journalistpriset.
Och medan Ingemar Lerbergs hamnar i allt djupare koma och kritiken mot Anders Schyman växer, framträder en allt tydligare bild av något väldigt mörkt och förljuget under den tjusiga ytan i villaförorten. Varför ville någon plåga ihjäl en före detta politiker? Och var är den försvunna hustrun?
Lyckliga gatan är en thriller om familjer, medier och social acceptans i vår tid. Det är den tionde boken om journalisten Annika Bengtzon.
Hämtat från Piratförlaget

Jag gillar Annikas sätt att skriva, det är en lagom balans mellan karaktärernas privatliv och mordgåtan. Inte heller har jag tröttnat på Annika Bengtzon, tycker hon känns äkta och jordnära på något vis. Mordgåtan är inte heller tillkrånglad och man hänger lätt med. Precis som tidigare böcker blir jag fast från första sidan. Dock blir den lite platt i mitten av boken och slutet, så snopet, det drar ner betyget lite.
Format: Inbunden
Utgiven: 2013-10-09
ISBN: 978-91-642-0359-5
Sidor: 400
Tack till Piratförlaget för recensionsexemplar

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar