fredag 4 april 2014

Bokbloggsjerka 4-7 april

Fredag och jag vaknade upp med en hals som känns som ett rivjärn, nu igen. Grr inte kul.
Blev lite gladare när jag fick se Bokbloggsjerka hos Annika , alltid kul och senare ikväll ska jag titta runt hos er, spännande.


Hur ser din syn på deckargenren ut och hur ställer du dig till dåligt korrekturlästa böcker? 

Vi börjar med korrekturläsningen. Ärligt talat lägger jag inte alltid märkte till det, är så inne i bokens handling. Visst är det bra om en bok är ordentligt korrekturläst men det är inget jag går och retar mig på.
Det är mänskligt att fela och säkert kan ett och annat ord slinka igenom.

Så deckargenren ( stavade jag rätt nu)
JAG ÄLSKAR DECKARE, skulle inte överleva utan Ann Rosman, Mari Jungstedt, Carin Gerhardsen och ja även Camilla Läckberg.
Men visst har deckargenren fått lite stämpel på sig att vara "sämre" litteratur, men visst är det då konstigt att just denna genren når så stora framgångar. Om den är SÅ DÅLIG.
Vi har utländska deckareförfattare med, min favorit Peter Robinsson och inte glömma Elly Griffiths.
Love it. 
Ikväll blir det.
Ha en trevlig helg

21 kommentarer :

 1. Jag skulle nog inte heller överleva utan deckare :-)

  SvaraRadera
 2. Jag kan störa mig mer på dålig research än stavfel.

  SvaraRadera
 3. Precis Hanneles bokparadis, det stör mig mycket mer.
  Mia

  SvaraRadera
 4. Dålig korrekturläsning kan ibland faktiskt ge lite extra "krydda" åt läsningen.

  SvaraRadera
 5. Jag lägger inte heller märke till korrekturfelen så värst mycket.
  Deckare älskar jag att läsa.

  SvaraRadera
 6. Jag gillar gamla pusseldeckare men i dagens polisromaner tycker jag det är alldeles för mycket äckel, snaskigheter och blod. Jag vill bara åt mysteriet och gåtan, jag vill inte ha socialrealistiska poliser med skilsmässoproblem och jag vill inte ha blodiga orgier med pedofilsatanister och andra orealistiska massmördarpsykopater... :)

  SvaraRadera
 7. Jag älskar deckare/thriller och ibland vill man ha en tunnare lättsammare och då väljer man en sådan bok/författare och ibland vill man läsa något tungt eller om jobbiga ämnen då väljer man det.
  Men finns några "författare" som slängt ihop en bok och tror de sen kan skriva men så är de inte... utan folk läser boken pga vem personen är inte för att boken verkar så bra...

  SvaraRadera
 8. Jag kan reta mig oerhört på dålig korrekturläsning. Visst kan misstag slinka igenom, men samtidigt är det ju deras jobb. Om jag skötte mitt jobb med så många misstag så skulle jag förmodligen inte ha det kvar nu.

  SvaraRadera
 9. Jag har faktiskt inte råkat ut för en bok med massa misstag Monika. Eller så har jag missat det helt.
  Mia

  SvaraRadera
 10. Något enstaka stavfel kan vara tillåtet... :)

  SvaraRadera
 11. Några stavfel slinker alltid igenom. Värre om det är dåligt lektörsläst, tycker jag.

  SvaraRadera
 12. Nä stavfel brukar inte störa mig heller om boken är bra :)

  SvaraRadera
 13. Jag älskar oxå deckare och tycker att de ofta är perfekta på att beskriva sin samtid och samhällets baksidor utan att skriva läsaren på näsan! Stavfel och andra skrivfel/översättningsmissar stör mitt läsflyt, men jag tycker inte jag ser det så ofta i böcker. Desto mer i TV-serier, där finns det ganska ofta helt galna översättningsmissar...

  SvaraRadera
 14. jag läser också gärna deckare, och känner att om storyn är spännande och underhållande så kan jag bortse från småfel. Skulle man hänga upp sig på alla fel så tar det ju udden av läsningen!!

  SvaraRadera
 15. För mig är det mängden stavfel och ologiskheter som avgör -enstaka är inget problem men blir det många loggas jag ut och börjar läsa allt väldigt kritiskt. Däemot kan jag inte se att deckare skulle sticka ut i det avseendet.

  SvaraRadera
 16. Enstaka stavfel eller grammatikfel stör inte mig heller. Det är när det systematiskt begås samma fel genom hela boken som jag börjar bli riktigt irriterad, till exempel läste jag en bok nyligen där samma kommateringsfel återkom genom hela boken.

  SvaraRadera
 17. Tycker om deckare jag med!

  SvaraRadera
 18. Alla genrer har sin skit i sig, ingen kan knappast komma undan. Deckare är vad jag tycker ofta lättlästa, det går snabbt att komma med i handlingen och det är spännande. Sen att det kanske blir lite "samma sak" då och då... det blir det väl med andra genrer också?

  SvaraRadera
 19. Någon fel stavat ord här eller där går bra :)
  Älskar också deckare och det är en genre jag läser mycket av.

  SvaraRadera
 20. Har lite svårt för det där att viss typ av litteratur skulle vara bättre eller sämre. Det finns böcker, och författare, som är bättre och sämre men att döma ut en hel genre? Nej, det köper jag inte.

  SvaraRadera