lördag 5 april 2014

Marika King - Projekt Längtan

Det har bara gått tre månader sedan Lisa blev sjukskriven för utbrändhet, men hon är redan tillbaka på den prestigefyllda konsultbyrån mitt i Stockholm. Det första uppdraget går lysande och hennes karriärmöjligheter vet nu inga gränser.

Men samtidigt som allt går Lisas väg är det något som skaver i henne en längtan efter något annat och en önskan om ett mer meningsfullt arbete. Sin vana trogen försöker hon lösa problemet genom att göra avancerade kalkyler över sina livsval, och hon sätter sitt hopp till Excel-arket. Fast riktigt så enkelt är det ju inte att välja väg i livet.

Lisas sökande leder henne till sist till ett volontärjobb i Ghana. Hon kastar sig över arbetsuppgifterna och njuter av sitt nya liv ända tills hon inser hur svårt det är att hjälpa till i biståndsvärlden. Förstärkning dyker upp från ett högst oväntat håll och även på kärleksfronten verkar Afrika bli en spännande kontinent. Enligt alla kalkyler borde allt vara bra nu, så varför känns det då fortfarande som om något fattas? Vad är det Lisa egentligen längtar efter?

Projekt längtan är den fristående uppföljaren till Marika Kings debutroman Supernova, om prestationsprinsessan Lisa. Det är en smart och rolig roman om jakten på det perfekta jobbet, sökandet efter mening, och om vår skeva bild av Afrika och vad det innebär att göra gott.

Marika King har tidigare varit managementkonsult på McKinsey & Company men har också erfarenhet av biståndsvärlden. Hämtat från Bokus


Jag lyckades klicka hem denna bok på BOOKED,yes äntligen. För ett antal år sedan läste jag Supernova. Det var ingen hit för mig men jag ville självklart läsa uppföljaren.
Början är en otroligt seg historia, väldig mycket om jobb och för mig som jobbar i skolans värld känns det extremt främmande.Inte fastnar jag för Lisa som karaktär hon är alldeles för ytlig.Det handlar mycket om hur smal hon är och hur vacker hon tar sig ut i sina dyra kreationer. De sista 100 sidorna är lite bättre men annars tror jag författaren hade vunnit att korta ner romanen med ca 150 sidor. Det hela är som en Chiligryta utan chili. BETYG 2+
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 380
Utg.datum: 2014-03-03
Upplaga: 1
Förlag: Damm förlag
Medarbetare: Sundberg, Maria (form)
Dimensioner: 210 x 145 x 30 mm
Vikt: 501 g
SAB: Hc

ISBN: 9789175370507

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar