onsdag 22 juli 2015

Agatha Christie - Döden vid Nilen

Ett nygift, ungt par reser genom Orienten på sin smekmånad. Båtfärden utmed Nilen kunde ha varit en romantisk flykt från vardagen, men blir i stället en katt och råtta-lek när mannens rasande ex-flickvän envisas med att förfölja paret vart de än beger sig. Med på båten finns även detektiven Hercule Poirot. När ett mord begås ombord, ställs Poirot inför ett av sina svåraste fall någonsin.

Döden på Nilen är en nervkittlande pusseldeckare som för första gången sedan 1938 utkommer i nyöversättning. Romanen är en av Agatha Christies mest kända böcker, och har filmatiserats vid flera tillfällen.

I nyöversättning av Helen Ljungmark har Agatha Christies romaner fått en enhetlighet som spänner över författarskapet. Förlegade begrepp har moderniserats utan att böckerna har förlorat en språklig förankring till den tid då de skrevs. Samtidigt har en brittisk underfundighet som tidigare förbisetts lyfts fram. Hämtat från Bookmark förlag

Vad skriver man om denna bok som har allt, njaa den kanske inte är superspännande men det kan bero på att jag läst den innan och sett filmen. Omslagen är otroligt snyggt gjorda och fick jag önska så vill jag att alla ska komma ut inbundna, kan ni fixa det Bookmark förlag?.Kolla längre ner får ni se omslagen.
Denna bok är för Christie ganska lång hela 359 sidor annars brukar de ligga på 250 sidor men det känns verkligen inte för den är oerhört lättläst. Hennes karaktärer är verkligen en brokig skara av människor och alla verkar ha en dold agenda. Miljöerna i denna bok är häftiga vem skulle inte vilja färdas på Nilen, men jag kan nöja mig med Göta kanal. Det tar ett tag innan första mordet sker, ja, jag börjar nästan undra, men sedan kommer de på löpande band. Jag gissar som vanligt hel fel, ska nog inte bli detektiv.
Nu är jag sugen på att se filmen men vill ni läsa en bra deckare kan jag rekommendera denna.LÄS DEN.
BETYG 5+
Inbunden
Språk: Svenska
Serie: Agatha Christie
Antal sidor: 359
Utg.datum: 2015-05-05
Upplaga: 1
Förlag: Bookmark Förlag
Översättare: Helen Ljungmark
Originaltitel: Death on the Nile
Medarbetare: Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner: 205 x 155 x 15 mm
Vikt: 500 g
SAB: Hce
ISBN: 9789187441066
Tack till Bookmark förlag för rec.ex

4 kommentarer :

 1. De nya Agatha Christie-böckerna har så fina omslag. Har läst många av böckerna när jag var yngre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag vill ha alla, de är i nyöversättning också.

   Radera
 2. Jag har i alla fall sett filmen... Jag tycker att David Suchet är fantastisk som Poirot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja läser man böckerna är det nog på pricken

   Radera