måndag 6 juli 2015

Åsa Larsson och Ingela Korsell - Grimmen

Blodisande uppföljare i Åsa Larssons och Ingela Korsells urban fantasyserie "PAX"
Hyllade spänningsförfattaren Åsa Larsson har tillsammans med författaren och forskaren Ingela Korsell och tecknaren Henrik Jonsson skapat ett unikt urban fantasy-epos för mellanåldern. Serien "PAX" är ett actionfyllt drama om magi, som utspelar sig mitt i dagens Mariefred.

Det finns ett hemligt, magiskt bibliotek under kyrkan mitt i Mariefred. Två väktare har vigt sina liv åt att skydda böckerna och den kunskap som vilar däri, men på ålderns höst behöver de hjälp och bröderna Alrik och Viggo är de utvalda.

Del två i serien tar vid precis där Nidstången, den första boken i serien, slutade. Alrik och Viggo får fullt upp när en best attackerar djur och människor i staden. Är det en hamnskiftare eller en varulv som går lös? Hur ska sådana bekämpas? Och kan man lita på häxmästaren som plötsligt dyker upp i Mariefred för att söka råd i biblioteket?

Lika beroendeframkallande som Harry Potter, lika blodisande som Hungerspelen. "PAX" har alla ingredienser av en modern nordisk klassiker.

Grimmen är andra delen i serien "PAX". Första delen heter Nidstången. Tredje boken, Mylingen, utkommer våren 2015. Hämtat från Bokus

Helt grymt bra och Morgan Alling gör uppläsningen till ett rent nöje. Kan tänka mig hur spännande barnen måste tycka det är. Jättesugen på nästa bok i serien och börjar också blir sugen på att läsa Åsa Larsson deckare, för skriver hon så bra här, ja, då måste de vara läsvärda. BETYG 4+
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (59.1 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Morgan Alling
Utg.datum: 2014-09-23
Förlag: Bonnier Audio
Illustratör/Fotograf: Henrik Jonsson
ISBN: 9789173488792

2 kommentarer :

  1. Har inte läst dessa för barn men är sugen såklart :) Däremot har jag läst alla hennes vuxenböcker och dom är kanon, dom måste du bara läsa :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag får nog göra det. Finns kanske som ljudböcker.

      Radera