söndag 5 juli 2015

Läs-a lot-sommaren 2015

Så här skriver Nellons bokblogg om reglerna;
Vad är en Läs-a-lot nu igen?
En Läs-a-lot är en period då man läser så mycket som möjligt eller försöker att läsa mer än vad man annars skulle göra. Du försöker alltså att läsa istället för att titta på TV o.s.v under den här perioden.

När kommer detta event att pågå?
6 kl 00.00 -12 juli kl. 00.00.

Vad är temat denna sommar?
Denna sommar har vi tänkt oss ett ganska enkelt  och brett tema. Nämligen "Böcker man velat läsa länge". Inom denna kategori borde det inte vara så svårt att göra sig en liten TBR-pile. Man väljer själv hur många böcker man vill läsa eller tror sig klara av att hinna med. Eller om man vill satsa på ett visst antal sidor... detta väljer man själv. Man sätter alltså upp egna mål.


Hur gör jag för att medverka?
Du anmäler dig hos mig eller hos Elin. Vill du anmäla dig hos mig, anmäler du dig i detta inlägg. Vill du anmäla dig hos Elin, gör du det i kommentarerna till hennes Läs-a-lotsinlägg.

Man kan endast anmäla sig hos mig ELLER Elin och anledningen till detta är att vi helt enkelt vill säkerställa att det blir TVÅ vinnare. Man kan alltså bara vinna ETT pris.


Spurter och priser:
Ni som var med förra året kommer kanske ihåg våra spurter vi hade då + att man även kunde vinna fina priser. Denna lilla tvist kommer även att finnas med detta år.

Spurterna kommer att vara 30 min långa och man får precis som förra året poäng för hur många sidor man hinner med att läsa under just dessa halvtimmar.

Poängsystemet ser ut som följande:

25 sidor = 1 p
50 sidor = 2 p
75 sidor = 3 p
100 sidor = 4 p
125 sidor = 5 p
Osv...

Dock är det oerhört viktigt att man först har anmält sig hos mig eller Elin. Missar man att anmäla sig men ändå deltar i spurterna så kan man heller inte vinna. Den som anmält sig hos mig eller hos Elin och sedan samlat ihop flest poäng under spurttillfällena kommer att vinna ett pris!

Vad kan man då vinna?
Ett hemligt bokpaket från mig eller Elin.


Hur vet man när spurterna kommer att inträffa?
Det vet man inte! Det ska vara lite spännande. Spurterna kommer att annonseras ut några minuter i förväg på Instagram. Så se till att följa nellon_xo och elinbokparadiset för att inte missa något tävlingstillfälle!

Hashtag:
#läsalotsommar2015 
Ja det blir fyra böcker, två Christie för jag älskar dem, så en Flaviadeckare för den har legat oläst alldeles för länge och Feberfågel för den är jag sjukt nyfiken på.
MITT MÅL ÄR:
*LÄSA 4 BÖCKER
*LYSSNA PÅ 2 LJUDBÖCKER

6 kommentarer :

 1. Hade gärna velat vara med på detta men jobbar tre veckor till innan semester och det är så fasligt mycket på jobbet så detta känns som att det skulle bli en stress när det ska vara något kul. Men nästa gång så :)

  SvaraRadera
 2. Jag skall också delta. Det blir kul! Att läsa några Agatha Christie-deckare är väl ett bra val.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tycker jag, för de är rätt lättlästa.

   Radera
 3. Hoppas du hinner läsa mycket, och att böckerna är bra! :)

  SvaraRadera