tisdag 14 juli 2015

Elly Griffiths - De utstötta

När ett barn försvinner
Vid en utgrävning vid slottet i Norwich hittar arkeologen Ruth Galloway skelettet av mor Krok, en kvinna som hängdes 1867 för att ha mördat flera barn.

Kommissarie Harry Nelson har inte tid med mördare från 1800-talet, han är djupt involverad i fallet där tre barn i tur och ordning hittats döda i samma familj. Han är säker på att någon i deras närhet ligger bakom. Kort därefter sker en kidnappning och det enda polisen har att gå efter är en lapp från gärningsmannen.

Samtidigt blir Ruth alltmer engagerad i fallet med mor Krok och ett fynd i graven, en amulett, lämnar inte Ruth någon ro. När ett teveteam kommer till platsen för att dramatisera mor Kroks liv blir Ruth av en slump alltmer indragen även i polisutredningen. Hämtat från Bokus

Elly Griffiths deckare är så småmysiga, jag gillar Ruth och alla hennes udda vänner, många har jämfört den lite med Midsomer murders och jag kan hålla med. Den har en gemytlighet jag gillar och det är inte massa mord och blod som är huvudsaken. Man kan bara önska de gör tv-serie av denna, skulle passa fint.
Däremot blir jag lite sur på Harry Nelson, man kan inte ha kakan kvar och äta av den, nej, där får Ruth sätta ner foten. Men den kanske blir nästa bok som kommer den 22 juni, längtar redan.  BETYG 4
10T 37M
Svenska Kategori: Deckare
Ruth Galloway : 6

2 kommentarer :

  1. Jag gillar Griffiths böcker och längtar lite tills nästa bok kommer :)

    SvaraRadera