torsdag 16 juli 2015

Liza Marklund - Järnblod

Annika Bengtzons syster Birgitta är försvunnen. Hon gick iväg till jobbet en söndagsmorgon, men kom aldrig fram. Det sista livstecknet är ett sms – Annika, hjälp mig!
Kvällspressens papperstidning ser ut att gå i graven. Om det inte sker ett mirakel kommer chefredaktör Anders Schyman att gå till historien som den som lade ner den svenska journalistiken.
Under tiden pågår en uppmärksammad rättegång om ett ytterst bestialiskt mord på en uteliggare.
Dagarna går och Birgitta kommer inte tillbaka. För att förstå vad som ha hänt hennes syster måste Annika återvända till sin barndoms bruksort och konfronteras med sitt eget, våldsamma förflutna.
Järnblod är en mörk thriller om relationer och försoning, identitet och hämnd. Det är också den elfte och avslutande delen i Liza Marklunds succéserie om Annika Bengtzon. Hämtat från Piratförlaget

Jag har gillat hela serien om Annika Bengtsson och det är med lite vemod jag läser sista boken.
I boken finns en del  tillbakablickar och eftersom hon måste reda ut saker som hänt i barndomen, med sin mor och syster.
Men förutom det så har Annika det ganska bra i sitt liv nu, hon har träffat en man hon trivs med och det ser ljust ut och bättre blir det.
På något sätt märks det så väl att det är sista boken, här ska inga lösa trådar finnas kvar. Smolket i bägaren är väl hennes ex som blivit lite konstig .Detta är inte den mest spännande i serien men helt klart läsvärd och ett riktigt bra avslut.  BETYG 4
Format:Inbunden
Utgiven:2015-06-17
ISBN:978-91-642-0453-0
Sidor:400
Tack till Piratförlaget för rec.ex, tyvärr gjorde mitt minne att jag glömde bort att blogga om boken. Förlåt!

2 kommentarer :