onsdag 22 juli 2015

Katerina Janouch - Babyrace

Som matstylist inom reklambranschen har Sandra knappt tid att träffa sina kompisar. Chansen att träffa en man är ännu mindre. Men den biologiska klockan tickar obönhörligt i bakgrunden. 

Under en middag hos bästisen Emily börjar de två tjejerna erkänna att de faktiskt båda är ganska sugna på det där med barn. Några timmar, och många glas, senare utbrister Emily: Vet du? Vi ska ha ett babyrace. Den som blir på smällen först vinner!

Redan samma kväll har de satt upp de regler som ska guida dem igenom tävlingen:
Babyracets 5 Viktiga Regler - att följas lojalt och ovillkorligt! 
Obs! Viktigt! (Sandras anteckning i kanten).
1. Barnanskaffandet måste innehålla ett element av kärlek. (Love... and understanding.)
2. Blivande fadern får inte vara homosexuell (=icke intresserad av dig som väsen av kvinnligt kön). Bög=fusk.
3. Killen får inte vara äldre än 45. (Liggsår går bort!)
4. Han får inte ha barn sen tidigare. (Styvsyskon & exfru=trubbel.)
5. Killen får inte vara en loser. (Han måste kunna bli en duktig ensamstående förälder om mamman tröttnar.) Hämtat från Bokus

Katerina Janouch böcker om barnmorskan Cecilia Lund är så himla bra, den senaste var Barfotaflickan tyckte jag var toppen, så varför inte läsa hennes feelgood roman, tänkte jag. Så jag tog mig an Babyrace, med en framsida som är lite typisk för chick-lit böcker.
Jag tror inte två vuxna kvinnor på 30 år skulle hitta på ett babyrace det känns väldigt barnsligt. Men visst hennes två karaktärer Emily och Sandra verkar vara oerhört ytliga och lite småkorkade. Igenkänningsfaktorn är zero, (nu är jag kanske inte 30 heller). Feelgood roman och Chick-lit är genren Storytel satt på den, men jag tycker närmast den var pinsam. Tack vara superduktiga uppläsaren Anna-Maria Käll och ren nyfiken lyssnade jag klart och faktiskt blev den inte lite bättre på slutet eller så blev jag hjärntvättad.  BETYG 2
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (190.5 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Anna Maria Käll
Utg.datum: 2015-03-05
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 9789176290095

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar