onsdag 22 juli 2015

Anna Jansson - Alkemins eviga eld

I Anna Janssons nya Maria Wern-deckare brottas Gotlandspolisen med en mördare som visar sig följa alkemins principer. Jakten på den fanatiske gärningsmannen rör sig från ett gammalt konstnärskollektiv på Gotland till Kosta Boda Art Hotel. 

Den nu åldrade glaskonstnären Justus Hartman var en av de sista alkemisterna. Det som drev honom var inte tanken på guld och rikedom, utan mystiken. Hårt förbundna, som i en sekt, höll han sina lärlingar. 
Nu vill någon ta del av den innersta hemligheten innan Justus går i graven och en tidig morgon blir han bortförd från Visby lasarett i en stulen färdtjänstbuss. 
Hans brorson, kommissarie Tomas Hartman, söker sin farbror i Mästerby. Allt är sig likt i glashyttan fast fyrtio år förflutit. Minnet av Angelika, en förlorad kärlek, får honom att förlora fästet i sitt äktenskap. Det finns saker han aldrig har kunnat berätta för sin fru. En skuld som tyngt honom i alla år.

Spåren leder till fastlandet. En man hittas död i en glaskista på Kosta Boda Art Hotel. Maria Wern inser snart att det finns en koppling mellan mordet och Justus försvinnande. Men hennes nye chef, Patrik Hedlund, leder utredningen med järnhand och låter henne inte följa sin intuition. Något som visar sig vara ett katastrofalt misstag i jakten på en mördare som fanatiskt följer alkemins principer. Hämtat från Bokus

Jag tycker denna var lite ojämn, stundom var den ganska tråkig med lite upprepningar och stundom jättespännande. Men eftersom jag är rätt förtjust i karaktärerna och deras liv läser jag gärna en Anna Jansson till och böckerna är rätt underhållande, även om denna var lite småseg som sagt.
BETYG 3
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (223.8 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Marie Richardson
Utg.datum: 2011-05-02
Förlag: Norstedts
ISBN: 9789113039046

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar