tisdag 28 juli 2015

Arthur Conan Doyle - En studie i rött

I ett hus i södra London hittas en amerikan mördad. På väggen i det skumma rummet finns ordet Rache skrivet med blod. Scotland Yard står alldeles handfallna. Dags för Sherlock Holmes att göra entré.

Den unge läkaren Arthur Conan Doyle fick ett engångsarvode på 25 pund för sin detektivhistoria, som i original utgavs tillsammans med några berättelser av andra författare i en julbok 1887. En studie i rött kom att följas av ytterligare en Holmes-roman innan succén var ett faktum i samband med tidskriftspublicerandet av de första novellerna om mästerdetektiven. En av historiens mest kända och klassiska litterära gestalter hade skapats. Hämtat från Bokus

Ja, jag tänkte kanske det är dags att läsa någon klassiker, Lyrans Noblesser har en sommar-klassikerutmaning och i juni blev det noll. Jag har nog liksom många andra förutfattade meningar angående klassiker att de ska vara tråkiga. Men oj vad fel man kan ha.
Denna är första boken , då Watson och Sherlock träffades, det genom att de hyrde en lägenhet ihop.
Watson blir mäkta imponerad av Sherlock Holmes förmåga att se de små detaljerna när de ska lösa mordfallet.  Så helt plötsligt en bit in i boken känns det som det börjar en annan berättelse om en man i öknen, jag trodde nästan det var något fel. Berättelsen var väldigt intressant och jag blev helt uppslukad. Självklart hörde berättelsen till denna bok och slutet fick en faktiskt att tänk till lite.
En väldigt bra deckare men det gällde att hänga med lite så något slölyssnade var inte att tänka på.
Jag skulle hemskt gärna vilja lyssna på fler men tyvärr har de inte samma uppläsare som i denna bok, här är det Torsten Wahlund.   BETYG 4+
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (96.9 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Torsten Wahlund
Utg.datum: 2015-07-13
Förlag: Lind & Co Förlag
Översättare: Mattias Boström

ISBN: 9789174614572

10 kommentarer :

 1. Vet inte om jag har läst En studie i rött. Däremot har jag läst De rödhårigas förening av samme författare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte den var jättebra, hade inte väntat mig det.

   Radera
 2. Har inte läst denna, men har du sett serien Sherlock? Avsnitt 1 är baserat på denna, fast det heter A study in Pink istället. :) Otroligt bra serie.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett den nya serien men har lite svårt för serier, missar liksom avsnitt på grund av glömska hela tiden.

   Radera
 3. En studie i rött vill jag läsa igen.

  SvaraRadera
 4. den här får jag lust att läsa! har inte läst så mycket av Conan Doyle

  SvaraRadera