måndag 6 juli 2015

Nicole Löv - Ett mörkt förflutet

Pojken kröp ihop framför henne och strök det mörka håret. Tårarna rann längs kinderna och landade på hennes rosa blus och blandade sig med snön som bildade ett täcke över henne. Var kom hon ifrån? Tanken skulle säkert förfölja honom under resten av livet, men just nu var allt han kunde tänka på att han aldrig skulle få tillbringa sin framtid med flickan som han älskade. 

Den 10 november 1997 hamnar en flicka mitt i skottlossningen mellan två rivaliserande mc-gäng och får betala ett högt pris när hon skyddar sin stora kärlek. Femton år senare faller ett barn offer för ett brutalt mordförsök och polisinspektör Johan Waltz kopplas in. Trots avsaknaden av bevis leder spåren snart till mc-gänget som var inblandad i skottlossningen 1997. Isabell Sahlin är en stark och självständig kvinna med en hård yta. Ingen vet vilka mörka hemligheter som döljer sig under ytan eller vilket liv hon är på flykt ifrån. 


Isabell och Johans vägar möts då hon kopplas in som psykolog i fallet som han utreder. Detta leder henne mot en oundviklig konfrontation med det förflutna. Men denna gång kan hon inte fly från sina demoner utan tvingas slåss för sin överlevnad. Hämtat från Löv och Craig förlag


Det var en förfrågan på Facebook om att recensera böcker och jag svarade JA. Jag skrev att jag gillade deckare mest. Då kom denna bok i lådan, en häftad bok med bra text, men faktiskt mycket text på varje sida. Men ändå är det smidigt med en häftad bok, saknar bara flikarna.

När man ska recensera en debutbok tycker jag att man givetvis ska vara ärlig men inte allt för hård, det är så att ord i tryck alltid blir lite hårdare än det som sägs.
Nu behöver inte Nicole vara orolig för det är en bra deckare med en bra intrig och hyfsat spännande.
Det man kanske saknar är lite mer historia kring personerna men förhoppningsvis kommer det i nästa bok. Men på hela taget så är det en utmärkt debut och ser framemot att läsa nästa del.
BETYG 4
Häftad
Språk: Svenska
Antal sidor: 221
Utg.datum: 2015-04-04
Upplaga: 2
Förlag: Löv & Craig Förlag
SAB: Hc

ISBN: 9789188147028
Tack till Nicole Löv för recensionsexemplar.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar