måndag 27 juli 2015

Jonas Moström - Dominodöden

Överläkaren Erik Jensen försvinner obegripligt i kulverten under en nattjour på Sundsvalls sjukhus. Kommissarie Johan Axberg kopplar snabbt ihop fallet med psykiatrikern Thomas Hoffman, som försvann spårlöst på samma plats tre dygn tidigare. När Hoffman senare hittas brutalt mördad i ett skogsparti tyder allt på att han har hållits fången i ett par dygn för att sedan bli ihjälslagen. I både Hoffmans och Jensens fall har gärningsmannen lämnat efter sig en dominobricka.

När Sundsvallspolisen ber Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp om hjälp i utredningen, tvekar psykiatrikern Nathalie Svensson. Hon har precis varit med om flera traumatiska händelser och behöver mest av allt lugn och ro hemma i Uppsala. Men när det visar sig att hennes syster Estelle är den senaste som sett Erik Jensen vid liv bestämmer sig Nathalie för att ta sig an uppdraget.


Det blir en jakt på en tvångsmässig mördare för att hitta Erik Jensen i tid. Var har mördaren gömt undan Hoffman före mordet? Står fler offer på tur? Och framför allt – vad betyder dominobrickorna?


Dominodöden är den andra boken i serien om psykiatrikern Nathalie Svensson. Här får vi också återuppta kontakten med Johan Axberg och de andra karaktärerna i Moströms framgångsrika Sundsvallssvit. Hämtat från Lind&Co


Jag har läst alla Jonas Moströms böcker tycker verkligen han skriver bra, så är jag lite svag för deckare i sjukhusmiljö.(Lite konstigt för jag har egentligen läkarskräck). Denna är inte lika spännande som den förra boken och något segare, mycket utredning och ganska mycket prat. Johan Axberg kommer tillbaka i denna bok och hans liv med Caroline verkar inte vara en dans på rosor. Erik är också tillbaka eller rättare sagt är han borta. Låter det snurrigt, nej då Moström syr ihop det fint på slutet som blir riktigt spännande. Jag vill gärna läsa nästa del för det kommer säkert en sådan är lite nyfiken på hur det går för vissa. En bra svensk deckare med ett nagelbitarslut. BETYG 4-
Inbunden
Språk: Svenska
Serie: Nathalie Svensson-deckare (del 2)
Antal sidor: 319
Utg.datum: 2015-07-20
Upplaga: 1
Förlag: Lind & Co
Medarbetare: Timrén, Anders (form)
SAB: Hc
ISBN: 9789174614114
Tack till Lind&Co för rec.ex

2 kommentarer :