torsdag 16 juni 2022

Hett i hyllan #140

Då var det Hett i hyllan som Bokföring enligt Monika håller i.
Det är pockethyllan i sovrummet jag utforskar.
Handling:
Sydney 1886. Det är nyårsfest hos familjen Bartholomew. I en undanskymd del av trädgården låter unga Clarice Pearson sig motvilligt förföras av sin karismatiske svåger. Vad ingen av dem vet är att någon iakttar dem. Gwen Bartholomew, Clarices skadelystna systerdotter, njuter när hon senare kan avslöja sveket för sin mamma och orsaka en smärtsam splittring i familjen. Detta är första gången, men långt ifrån den sista, som Clarice får erfara vad det innebär att väcka systerdotterns vrede. Då åren går växer Gwen upp till en labil och farlig kvinna ...

London 1920. Lulu är föräldralös och bor hos sin äldre släkting Clarice Pearson i en fashionabel del av London. Till yrket är hon konstnär och hon har just haft en framgångsrik utställning. Ett av verken som visades var ”Child”, en skulptur av ett föl.

Kort efter utställningen får Lulu överraskande ett brev från Tasmanien. En okänd man presenterar sig som Joe Reilly, hästtränare, och skriver att han fått i uppdrag att ta hand om Lulus unghäst, Ocean Child. Djupt förbryllad över både brevet och att hästen har samma namn som hennes skulptur bestämmer Lulu sig för att ta reda på vad det rör sig om.

Resan till Tasmanien blir vändpunkten i hennes liv. På den exotiska ön kommer hon plötsligt sitt eget okända förflutna på spåren, och det är även här hon för första gången blir allvarligt förälskad. Men alla är inte glada över hennes besök, det finns en fara med det som hon till att börja med är helt omedveten om ...

Återkomsten utspelar sig på två olika tidsplan som skickligt vävs samman. Det är en händelserik berättelse fylld av spänning, överraskningar, äkta romantik och ett fängslande persongalleri.
Det låter inte helt fel, eller?

5 kommentarer :

 1. Jag har egentligen tänkt, länge nu, att jag kanske borde läsa något av Tamara McKinley. Än så länge har det inte blivit så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, jag har nog läst en bok

   Radera
 2. Känner igen författarnamnet men har aldrig läst något av henne.

  SvaraRadera
 3. Det är en av min svärmors favoritförfattare, men än har jag inte provat att läsa något.

  SvaraRadera